ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הביע הלילה (בין רביעי לחמישי) תמיכה נלהבת מהתוכנית לפינוי רצועת עזה מתושביה, תוכנית שהציג נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.
בריאיון ל'פוקס ניוז' התבטא נתניהו: "אני לא חושב שהנשיא טראמפ דיבר על שליחת חיילים אמריקנים להשמיד את חמאס, זו המלאכה שלנו. הוא גם לא אמר שארה"ב תממן את זה.
"אבל הרעיון של לאפשר לעזתים שרוצים לעזוב את עזה - מה רע בזה? זה רעיון מצוין לדעתי וצריך לבדוק אותו ולהמשיך בו". נתניהו ציין כי מדובר ברעיון הטוב ביותר ששמע עד כה, כלשונו. הנשיא טראמפ אמר הלילה בבית הלבן: "כולם אוהבים את התכנית", אך סרב להוסיף.
ראש הממשלה התייחס גם לסוגיית החטופים המוחזקים עדיין בשבי חמאס ברצועה ואמר: "שחררנו עד כה כ-70% מהחטופים החיים ואנו מחוייבים להוציא את כולם, החיים והמתים. לא אגיד כיצד, אבל זה משהו שנמצא במחשבותיי וגם במחשבותיו של הנשיא טראמפ".
אמש דיווח עמית סגל בערוץ 12 כי ישנן שלוש מדינות נוספות – מלבד מצרים וירדן – שעומדות על הפרק כיעדים אפשריים לקליטת פלסטינים מעזה: פונטלנד, סומלילנד ומרוקו.
פונטלנד וסומלילנד הן אזורים אוטונומיים בתוך מדינת סומליה, המבקשים לקבל הכרה בינלאומית. מרוקו היא מדינה בצפון אפריקה המתמודדת עם סוגיית סהרה המערבית - אזור שבשליטתה ושעוררה מחלוקות דיפלומטיות לאורך השנים.
לפי הדיווח, לכל אחת משלוש המדינות הללו יש אינטרסים ברורים מול ארה"ב: שתי הראשונות זקוקות להכרה רשמית מצד הקהילה הבינלאומית, ואילו מרוקו מחפשת גיבוי אמריקני לריבונותה על סהרה המערבית.
כזכור, במסיבת עיתונאים עם רה"מ בבית הלבן, הצהיר הנשיא טראמפ: "אני מאמין שרצועת עזה שהיוותה סמל למוות ורע. במקום זאת נפנה למדינות אחרות שלהם יש לב הומניטירי ויש מדינות רבות שרוצות ולבנות אזורים וכך נשים קץ לסבל ולמזל הרע.
"זה יכול להיות מדינות עשירות מאוד, בכמה מקומות או במקום אחד גדול אבל אנשים יחיו בשלום ורווחה. נדאג שיעשו שם משהו מרהיב, יהיה להם שלום ולא ירו בהם ולא יהרגו ולא יהרסו כי מדובר בציוויליזציה של אנשים נפלאים שסבלו, אנשים רוצים לחזור לעזה כי אין להם אלטרנטיבה אחרת".
הנשיא הצהיר כי ארה"ב תשתלט על עזה: "מדובר בעיי חורבות, הם חיים בתנאים מאוד מסוכנים, במקום זאת הם יכולים להתיישב במקומות יפים בשלום ובבטחה ולחיות חיי הרמוניה ושלווה במקום לחזור לשם.
"ארצות הברית תשתלט על עזה ונעשה שם עבודה ונהיה בעלים ונפרק את חומרי הנפץ והנשק שעדיין שם, ניפטר מבתים הרוסים, נפתח פיתוח כלכלי ועבודה אמיתית לעשות משהו שונה. אי אפשר סתם לחזור לשם אם נחזור הדבר יחזור עוד מאה שנה. מקווים לשלום בר קיימא".