אחרי ההצהרות הדרמטיות של הנשיא טראמפ, המאגפות מימין את עמדת ראש הממשלה עצמו, נתניהו נערך בימים אלו לחזרתם של שרי עוצמה יהודית ובראשם איתמר בן גביר לממשלה.
לפי דיווח בכאן 11, ראש הממשלה אינו מתכוון להתחשב בעמדתה של היועצת המשפטית לממשלה הסבורה כי יש מניעה חוקית למנות את בן גביר לתפקיד שר בממשלה, ואף אם תהיה פסיקת בג"ץ בנושא - זה לא ימנע את המינוי.
היום, (רביעי) על רקע הפגישה עם נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ אמש, נתניהו שוחח עם ראשי מפלגות הקואליציה ואמר כי: "הימין לא יסלח למי שיפיל את הממשלה הזאת"
כזכור, כבר לפני 3 חודשים, היועצת המשפטית לממשלה שלחה מכתב לראש הממשלה וציינה שיש לשקול מחדש את כהונת בן גביר כשר. "ההתערבויות הפסולות לכאורה בפעילותה של המשטרה והתלות של קציני המשטרה בשר לקידומם, פוגעות באפשרות להבטיח כי המשטרה תפעל מתוך נאמנות לציבור ולא לדרג הפוליטי". כתבה בהרב מיארה.
לאחר שליחת המכתב השר לביטחון לאומי לשעבר אמר: "אני קורא לראש הממשלה לבחון מחדש את עמדתו בעניין כהונת היועמ"שית גלי בהרב מיארה".
אותה תקופה, השר דאז איתמר בן גביר תקף בחריפות את מוסד הייעוץ המפטי לממשלה והטיח האשמות חמורות במשנה ליועמ"שית.
בהצהרה שמסר בפתח ישיבת סיעתו בכנסת, הוא חשף לכאורה סיפור מטריד ביותר על התנהלות סביבת היועצת המשפטית לממשלה.
"הסיפור הזה", פתח בן גביר את ההצהרה: "צריך לזעזע את אמות הסיפים, הוא מלמד גם על שיטות עבודה של היועצת המשפטית לממשלה. לצערי, אני מקבל תמונה שהפעילות שלה נעשת ללא גבולות, בלי עקבות, ומה שאני הולך לספר לכם כרגע ממחיש את הדברים".
לדבריו, "לפני מספר חודשים הגיע לביקור ביחידת להב של המשטרה אחד מהמשנים של היועצת המשפטית לממשלה. אני מודע לסיפור הזה לא מהמשטרה, אלא מגורם בפרקליטות שבא אליי ואמר לי, תשמע, השר, מצפוני מציק לי, ואני רוצה לספר לך מה היה שם".
מספר שבועות לאחר מכן, נפתחה חקירה נגד מקורביו של בן גביר והוא הטיח ביועצת המשפטית לממשלה שהיא מסה לתפור לו תיק.
בדבריו, אמר השר בן גביר כי "על מנת שממשלת הימין תוכל לתפקד, בלי שהיועמ״שית תמנע ממנה לעשות זאת, עלינו לעצור את המסע הפרוע הזה ואת ההפיכה המשטרית של היועצת".
לפני כחודש, סמוך למועד התפטרותו של בן גביר מהממשלה, הוגשה עתירה לבג"ץ המבקשת לדרוש מהממשלה להדיח את השר לביטחון לאומי מתפקידו בעקבות התערבות פסולה לכאורה בעבודת המשטרה, למרות הוראת השופטים שלא לבקש ארכה נוספת פרקליטות המדינה ביקשה ארכה נוספת של 45 ימים כדי ללמוד את הנושא לעומקו ולהגיש תגובה לעתירה.
שבוע לפני, בית המשפט העליון קבע פה אחד כי החוק הסמיך את השר להתוות מדיניות כללית ועקרונית בלבד, ואוסר על התערבות אופרטיבית בעבודת המשטרה
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, הגיב בחריפות להחלטת בג"ץ לעקר את פקודת המשטרה, וטען כי מדובר בהחלטה שמטרתה לשלול ממנו סמכויות.
בהצהרה שמסר, אמר בן גביר: "בג"ץ שוב הופך את עצמו לריבון ודורס את רצון הבוחר. ההחלטה החמורה לעקר את פקודת המשטרה נועדה להעביר את השליטה מהשר הממונה לפרקליטות וליועמ"שית. במדינה דמוקרטית, מי שמתווה מדיניות למשטרה הוא השר הממונה עליה, אך את בג"ץ זה כמובן לא מעניין".