מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית את הצעת חוק העונשין שעניינה הגנה על חושפי שחיתויות ומתריעים בנסיבות ביטחוניות של חבר הכנסת שמחה רוטמן וקבוצת חברי כנסת.
53 חברי כנסת תמכו בהצעה, אל מול 43 מתנגדים, והיא תועבר לוועדת הכנסת לקביעת הוועדה שבה תידון ההצעה.
לפי נוסח החוק, מוצע לקבוע הגנה פלילית לעובד מערכת הביטחון והמודיעין, וכן לחייל צה"ל, במקרה שבו מסר ידיעה הנחוצה לקבלת החלטה חיונית לביטחון המדינה או למניעת פגיעה בחיי אדם לגורם מדיני בכיר כגון ראש הממשלה או חבר הקבינט.
זאת, במצב שבו מוסר הידיעה סבר שהידיעה מוסתרת מגורם מדיני בכיר, שנקט בכל האמצעים הסבירים כדי למנוע שהידיעה תימסר לגורם שאינו מורשה, ושהעברת הידיעה בוצעה שלא בכוונה לפגוע בביטחון המדינה או לסייע לאויב.
יו"ר ועדת החוקה ויוזם ההצעה, ח"כ שמחה רוטמן אמר: "החוק הזה לא בא להתיר איסור, אלא אומר שאם אתה מוסר לגורם מדיני בכיר מידע שהוא באמת חיוני, בדומה לחושף שחיתויות – אז יש לך מעין חסינות. אם הצפת מידע שבאמת הביא לתועלת – אז תהיה לך הגנה למרות שטכנית הייתה עבירה על החוק".
בדברי ההסבר להצעה נכתב: "במלחמת חרבות ברזל ובאירועים שקדמו לה עלו טענות רבות על מידע שהגיע על התארגנות אויבי ישראל במטרה לפגוע במדינה, שנעצר בדרגים נמוכים או גבוהים בתוך המערכת הביטחונית ולא הובא לידיעת נבחרי הציבור. במקרה בולט, אף התפרסם כי תצפיתניות ובעלות תפקיד בחיל המודיעין התריעו ואוימו שיפגעו בקידומן או בדרגתן אם לא יפסיקו להתריע.
בנושא הביטחוני, יש צורך להעניק הגנה גם למתריעים בשער, הרואים סכנה ונחסמים על ידי דרגים נמוכים עקב טעות, ערלות לב, או עקב קונספציה ביטחונית שגויה.
תיקון זה לחוק העונשין נועד להעניק הגנה פלילית לעובדי מערכת הביטחון והמודיעין, וכן לחיילי צה"ל, במקרה שבו הם מעבירים מידע מודיעיני רגיש לראש הממשלה או לאחד מחברי ועדת השרים לענייני ביטחון (הקבינט) או ליו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, כאשר הם רואים כי יש חשיבות עליונה בהבאת מידע בלתי ממודר לדרג מקבלי ההחלטות, ללא מעבר בצינורות המידע המקובלים".
מוקדם יותר השבוע דיווחנו כי כתב האישום נגד ארי רוזנפלד החשוד בהעברת מסמכים מסווגים צבאיים למי שאינו מורשה, חושף כי רוזנפלד העביר לפלדשטיין בפגישתם בבסיס הקריה בתל אביב מסמך מודיעיני שלישי שלפי האישום הוא מסמך "תכנון לוחמה פסיכולוגית נגד ישראל של ארגון הטרור חמאס".
חשיפת המידע התאפשרה לאחר בקשה - של ידיעות אחרונות ואתר Yent - מבית המשפט, לפרסם את הפרוטוקולים מהדיון המשפטי בו חשודים ארי רוזנפלד ואלי פלדשטיין.