לפי ההסכמות שהושגו במגעים לעסקת החטופים, סוכם כי כעבור 16 ימים מתחילת מימוש העסקה יתחילו לדון מול חמאס על השלב השני בעסקת החטופים.
למרות זאת, ראש המוסד דדי ברנע וראש השב"כ רונן בר יצאו כבר היום לקהיר כדי לדון עם הנציגים המצריים על המשך המו"מ. כך דווח (רביעי) בחדשות 12.
לפי הדיווח, הנושא המרכזי הוא שאלת מספר המחבלים שישוחררו תמורת כל חטוף או חטופה, והמגעים בנושא כבר בעיצומם.
נושא בוער נוסף הוא שאלת השלטון וניהול רצועת עזה. כאשר בישראל הכינו מספר תרחישים שכוללים מעורבות שלטונית של איחוד האמירויות וסעודיה.
מוקדם יותר דיווחנו כי שליחו של טראמפ סטיב ויטקוף הדגיש בראיון לרשת 'פוקס ניוז' כי "יישום הסכם הפסקת האש יהיה כנראה יותר קשה מסגירת העסקה. אני אגיע לישראל בקרוב כי אהיה חלק מצוות פיקוח במסדרון נצרים שיוודא שחמושים לא עוברים צפונה.
אם יישום ההסכם יעבוד אז נוכל לעבור לשלב השני של העסקה שיאפשר החזרת גופות רבות. זה מה שטראמפ רוצה וזה מה שנדאג שיקרה", דברי ויטקוף בראיון לפוקס ניוז.
הבוקר (רביעי) דווח בעיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי כי בפגישה שקיימו ראש המוסד דדי ברנע וראש השב"כ רונן בר בקהיר עם ראש המודיעין המצרי חסן רשאד, סוכם שהרשות הפלסטינית היא זו שתנהל את מעבר רפיח בצד הפלסטיני, תחת פיקוח ומעקב בין-לאומיים של האו"ם. עם זאת, עדיין לא נקבע מועד לחזרתו לפועל, כך על פי מקור בחמ"ל בקהיר.
על פי הדיווח, בפגישה עלתה מחלוקת בין הצד הישראלי למצרים לגבי סידורי האבטחה בציר פילדלפי. לדברי הגורם בצוות המפקח המשותף, "הפערים הם טכניים ולוגיסטיים וייפתרו".
בדיווח נטען כי ישראל הציעה ליישם נסיגות חלקיות משם - אבל מצרים לא קיבלה את הרעיון והתעקשה על נסיגה מלאה ועל חזרת המצב ל"כפי שהיה לפני המלחמה".
עוד נטען כי בפגישה המשותפת, עלתה האפשרות לשנות את הסכם המעברים בשלב מאוחר יותר, כאשר מה שסוכם לגביו באשר ליישום הפסקת האש הוא "עניין זמני לשלב זה בלבד".