ביטול צו איסור הפרסום על שמו ותמונתו של הנגד החרדי העצור בפרשת הדלפת המסמכים המסווגים לאלי פלדשטיין, נכנס כעת לתוקפו, לאחר שהפרקליטות הודיעה שאין בכוונתה לערער על פסיקת בית משפט המחוזי מאמש (ראשון). משכך - שמו של ארי רוזנפלד, ותמונתו מותרים לפרסום.
ארי, חרדי מבני ברק, גדל במשפחה חרדית בהר נוף ולאחר נישואיו לרעייתו - אביטל לבית ברנט מבני ברק, עבר להתגורר סמוך למשפחת חמיו. הוא התגייס לצה"ל ושירת בתפקיד ביחידה מודיעינית כקצין בקבע - נגד.
לפני למעלה מחודשיים, הוא נעצר והואשם בכך שהדליף מסמכים מסווגים בהם נתקל במסגרת שירותו הצבאי, לדוברו המדיני לשעבר של ראש הממשלה נתניהו - אלי פלדשטיין, שהדליף אותם לעיתון ה'בילד' הגרמני.
בשבועות האחרונים, לנוכח תנאי מעצרו הקשים, משפחתו התחננה לבתי המשפט כי יתירו לפרסם את שמו, ובכך לעורר הזדהות הן מצד הציבור הישראלי והן מצד בכירי הצבא שמכירים אותו מתוקף תפקידו ביחידות המודיעין.
אמש, פסק בית משפט המחוזי בתל אביב יפו, כי באם הפרקליטות לא תערער על פסיקת ביהמ"ש, שמו ותמונתו של ארי יותרו לפרסום החל ממחר בצהריים. אלא שכאמור, הפרקליטות הודיעה לפני זמן קצר כי אים בכוונתה לערער על הפסיקה, ומשכך, באותו הרגע נכנסה לתוקף פסיקת בית המשפט מאתמול המתירה לפרסם את שמו ותמונתו.
כזכור, אלי פלדשטיין, שהיה הנאשם העיקרי בפרשה, שוחרר למעצר בית בבית הוריו בבני ברק,בעוד רוזנפלד נשאר במעצר לאחר לחץ שהופעל על מערכת המשפט מצד גורמים בפרקליטות ובצה"ל.
השתלשלות צמצום הצו
בעיתון 'הארץ', אתר Y-net וגורמים נוספים בהם גם עינב צנגאוקר, ביקשו מבית המשפט לצמצם את צו איסור הפרסום מפרטי כתב האישום והפרוטוקולים מהדיונים שנעשו בדלתיים סגורות. בנוסף, עינב צנגאוקר ביקשה מבית המשפט להתיר ולחשוף לציבור האם העבירות המיוחסות לפלדשטיין והנגד א' נועדו לפגוע במאמצים להגיע לעסקה לשחרור החטופים, והאם יכולות המדינה לשחרור החטופים נפגעו בפועל כתוצאה ממעשיהם.
בפסיקתם, ציינו שופטי המחוזי, כי "מדובר במקרה נדיר יחסית בו הנאשם עצמו מבקש להתיר את פרסום שמו, בעוד המדינה מבקשת להותירו חסוי מטעמים של ביטחון המדינה. כידוע ניתן לאסור פרסום שמו של נאשם מטעמים שונים ובראשם הגנה על שמו הטוב ועל פרטיותו. במקרה שלנו, איסור הפרסום נעשה על דרך השחרת שמו ופרטיו בכתב האישום המקורי, כאשר באותו שלב, ההגנה לא ביקשה להתיר את הפרסום".
"ההגנה טוענת" ציינו השופטים, "שהגיעה למסקנה כי הותרת פרטיו חסויים עלולה לפגוע במאמציו להגן על שמו הטוב ואף בהגנתו. מנגד, התביעה סבורה שפרסום שמו עלול להסב פגיעה בביטחון המדינה, לנוכח שירותו ביחידה 26 מסווגת, ולאור המידע הרב שאצור בראשו".
בסיכומו של דיון, פסקו שופטי המחוזי: "לאור כל האמור, אני מתיר פרסום שמו ופרטיו של המשיב (הנגד א'), תוך שנאסר פרסום מידע לגבי דרגתו ותפקידו, במובן זה שייאסר פרסום לגבי תחומי הפעילות והזירות בהן עסק או התמחה במהלך שירותו הצבאי".
"על מנת לאפשר לתביעה להגיש ערר, החלטה זו תיכנס לתוקפה ביום 24.12.24 בשעה 12:00, אלא אם התביעה תודיע לבית המשפט לפני כן על כוונתה להגיש ערר, שאז עיכוב הביצוע יוארך כמקובל עד להחלטה בערר" ציינו השופטים.