השר גדעון סער צפוי לחזור בימים הקרובים למפלגת הליכוד, כך פורסם הערב (ראשון) בחדשות 12. על פי הדיווח, השניים סיכמו על קיצור תקופת ההסתגלות למפלגה, ובכך סער וחברי מפלגתו יוכלו לחזור להתמודד לליכוד. מי שלא צפויה להצטרף למהלך יחד עם סער, היא שרן השכל, שתפעל ככל הנראה באופן עצמאי.
הדיל הפוליטי מושלם בעיתוי הנוכחי מאחר שנתניהו צריך את תמיכתו של סער בחוק הגיוס ובחוק התקציב, לקראת העברת חוק הגיוס והתקציב. אם תקציב 2025 יאושר, זה כמעט ומבטיח את כהונתו של נתניהו עד סוף הקדנציה. בנוסף, ראש הממשלה מבין שאם כעת הוא יבטיח את עתידו של סער בליכוד, זה ייתן לו "תמריץ" להישמע למשמעת הקואליציונית.
בכך הושלם המהפך של מי שביקש מפורשות מתומכי נתניהו שלא להצביע לו, רץ עם גנץ, אמר רק לפני 3 חודשים שנתניהו צריך ללכת הביתה, וכעת נראה כי הוא מבטיח את שרידותו של נתניהו לשנתיים נוספות.
בארכיון הפוליטי והתקשורתי יש שלל אמירות של סער נגד נתניהו והתחייבויות שהוא לא ישב בממשלתו שכן סער טען אז שהתנהלותו של נתניהו מסכנת את עתיד המדינה. סער חזר ואמר רבות בשנים האחרונות: "תרשמו – אני לא אצטרף לממשלת נתניהו", תוך שהוא מקפיד לתקוף את ראש הממשלה ושריו בכל נושא.
עוד לפני המלחמה הביקורת של סער על נתניהו ושריו הייתה נוקבת. במאי 2023 אמר סער כי "חזרתו של נתניהו לשלטון היא אסון למדינה. אני לא רואה שום אפשרות לשיתוף פעולה איתו – הוא מייצג את ההפך מכל מה שאנחנו מאמינים בו".
בדצמבר 2022 הכריז: "כל ממשלה שבראשה יעמוד נתניהו תהיה ממשלה שתשרוד בזכות דילים פוליטיים ולא בזכות טובת הציבור. אנחנו לא ניקח חלק בזה".
למי שהספיק לשכוח את ההיסטוריה הארוכה והפתלתלה של גדעון סער מול הליכוד ונתניהו, בדצמבר 2020 הודיע סער במסיבת עיתונאים דרמטית על עזיבת ביתו הפוליטי בליכוד והתפטרותו המיידית מהכנסת. סער הכריז כי לא יתמוך בראש הממשלה בנימין נתניהו בבחירות דאז, וכי המפלגה החדשה של סער צפויה להתמודד תחת הסיסמה "תקווה חדשה".
בנאום לוחמי הצהיר סער כי "הליכוד היה ביתי הפוליטי ובמידה רבה גם הרגשי. חברי הליכוד, אותם אני אוהב ואליהם אני קשור, שלחו אותי פעם אחר פעם לייצגם. התייסרתי תקופה ארוכה עם ההחלטה, אבל הליכוד שינה את פניו בשנים האחרונות באופן דרמטי ומואץ. המפלגה התרחקה מאוד מדרכה הממלכתית ואפילו מהמהות הגלומה בשם המפלגה. התנועה הפכה לכלי שרת עבור האינטרסים אישיים של העומד בראשה, כולל כאלה הנוגעים למשפטו הפלילי. את הנאמנות לדרך, לערכים ולרעיון החליפו חנופה והתבטאויות שגובלות בפולחן אישיות לאדם בשר ודם".
סער המשיך לתקוף את נתניהו: "איני יכול לתמוך עוד בממשלה בראשות נתניהו, איני יכול להיות חבר הליכוד בראשותו. אני אומר זאת בצער, כמי ששנים רבות ראה בו המנהיג הנכון להוביל את המדינה וכיהן בממשלותיו בתפקידים בכירים. היום ישראל זקוקה לאחדות וליציבות, ונתניהו לא יכול ולא יוכל עוד להעניק לה לא זו ולא זו. היום צו השעה הוא החלפת שלטונו של נתניהו - הממושך בתולדות המדינה".
בבחירות לכנסת ה-25 רץ סער יחד עם מפלגתו של בני גנץ, כאשר המשותף להם היה ההתנגדות הנחרצת לישיבה עם נתניהו. למרות זאת עם פרוץ המלחמה נכנסו השניים לממשלה. אלא שבחודש מרץ, כשגנץ עוד היה חלק ממנה, פרש סער מהקואליציה עם חברי מפלגתו שנקראו מאז "הימין הממלכתי", בשל הסירוב להכניסו לקבינט המלחמה המצומצם וחוסר הסכמתו עם ניהול המלחמה. לפני כשלושה חודשים הצטרף שוב לקואליציה וקיבל את תפקיד שר החוץ, וכעת נראה כי המהלך הפוליטי של סער הושלם.