בישראל ביתנו יעלו היום (רביעי) להצבעה בכנסת את חוק הגיוס, לפיו תהיה חובת גיוס לכל ישראלי בגיל 18, כולל הערבים
"יש לנו הזדמנות 'לעשות היסטוריה'", אומר יו"ר "ישראל ביתנו" אביגדור ליברמן, "נעלה הצעת חוק שמהותה שוויון אמיתי בנטל, 64 שנים לאחר הקמת המדינה. עוד לפני שהחליט בג"צ על קיצו של חוק טל מסיבות של אפליה וחוקתיות, 'ישראל ביתנו' כבר הגישה את 'הצעת חוק השירות הצבאי, הלאומי או האזרחי', הקובעת כי על כל ישראלי, בהגיעו לגיל 18, לשרת שרות צבאי, לאומי או אזרחי. הצעת החוק אף קיבלה את אישורה של ועדת השרים לחקיקה וזכתה לתמיכה רחבה בקרב שרי הממשלה".
ליברמן הוסיף כי "עם הצטרפות "קדימה" לממשלה, הוחלט על הקמת ועדת קש"ב, וחברות הקואליציה הסכימו על הצטרפות לועדה זו תוך רצון אמיתי לחוקק חוק חדש בהסכמה רחבה. ועדת קש"ב התפרקה משום שלא הצליחה לעמוד בעקרונות שהציבה, והוקם צוות חדש בראשות השר יעלון וח"כ פלסנר, שניסו להגיע להסכמות חדשות. גם ניסיון זה הסתיים בהאשמות הדדיות, והוחלט על ניסיון נוסף".
"הזדמנות היסטורית"
לדבריו, "העיתוי האחרון שהציב בג"צ לביטול 'חוק טל' מתקרב והולך ואנו עלולים להחמיץ את ההזדמנות ההיסטורית שנקרית בדרכינו להביא לשוויון בנטל. ועדה אחרי ועדה, דיבורים ועוד דיבורים, דיונים ועוד דיונים, כולם נכשלים בהשגת דבר כה פשוט המצוי בלב הקונצנזוס. אנחנו מרגישים שאסור להחמיץ את גודל השעה. הגיע הזמן לעשות את השינוי הזה שסביבו יש הסכמה מקיר לקיר בציבור וגם בין חברי הכנסת (כששואלים את עמדתם האישית של כל אחת ואחד מהח"כים, 'ללא פוליטיקה', יש רוב).
"ב-1948, כשנגד כל הסיכויים הצליחו כוחות ההגנה הישראלים להגן על המדינה ולנצח 5 ממדינות ערב, הרוב המוחלט של אזרחי המדינה תרם למאמץ המלחמתי. אולם, הסטטיסטיקה מלמדת שבשנת 2020 רוב הישראלים כבר לא יישאו בנטל ועתידים לא לשרת כלל בשירות צבאי או לאומי.
"משמעות הדבר היא שבעוד כעשור רק מיעוט מבין הישראלים ייאלצו לשאת על כתפיהם את נטל השירות, בעוד ששאר האזרחים רק ייהנו מהטבות ולא יתרמו את חלקם לחברה. יתכן אף שבעוד כמה שנים להצעת חוק כזו לא יהיה אפילו סיכוי תיאורטי לעבור, בשל התנגדות הערבים והחרדים בכנסת, שיהיו בעלי אינטרס לשמור את המגזר שאותו הם מתיימרים לייצג מעורב פחות ופחות. זה הזמן לעשות זאת. עכשיו", אמר ליברמן.
שירתת? תקבל יותר
ליברמן גם התייחס לסוגיית הסנקציות: "הצעת החוק של 'ישראל ביתנו' לא רק מחייבת שירות צבאי או אזרחי בגיל 18, אלא אף קושרת את ההטבות שמקבל האזרח לתרומתו למדינה. מי שישרת יותר, יקבל יותר.
"המוטו של 'ישראל ביתנו', שבלי נאמנות אין אזרחות, אינו רק סיסמא. אנו עובדים קשה להטמיע את הרעיון שבהטבות המלאות שניתנות לאזרחים יזכה רק מי שנאמן ותורם למדינה. זו גם הסיבה שלפני מספר חודשים העבירה 'ישראל ביתנו' את החוק שמתגמל חיילים קרביים במענק שחרור של 20,000 ₪ עם שחרורם.
"היום, נוכל כולנו לראות מי רק מדבר על שוויון בנטל ומי באמת רוצה בכך ופועל להשגתו. די לועדות, די לדיבורים, די לגימיקים, די לטריקים ודי לשטיקים. החוק מונח בפני כל מאה ועשרים חברי הכנסת. עכשיו הזמן לפעול. היום יכול להיות יום היסטורי במדינת ישראל שייזכר כיום שבו החל שינוי דרמטי בחברה הישראלית. הרגע להכריע הוא עכשיו, העתיד בידיים של כל אחת ואחד מחברי הכנסת".