

פרקליטות המדינה ספגה הבוקר (שלישי) מכה אנושה לאחר שבית משפט המחוזי בירושלים החליט לזכות את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ברוב סעיפי האישום נגדו ולהרשיעו רק בעבירה של הפרת אמונים.
המערכת הפוליטית מגיבה ברגשות מעורבים להכרעת הדין בשלושת הפרשיות נגד אולמרט.
תנועת ש"ס הוציאה הודעה לפיה: "תנועת ש"ס מחזקת ומברכת בחום את ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט ואת בני משפחתו לאחר הסבל הרב שעברו בשנים האחרונות".
יו"ר הוועדה לבקורת המדינה ח"כ אורי אריאל (האיחוד הלאומי) אמר בתגובה: "הזיכויים הינם יום כיפור לפרקליטות ומעידים כי לקתה במחדלים חמורים ואין מנוס מהקמת גוף ביקורת אמיתי לפרקליטות, חיצוני ובלתי תלוי שיחקור ויבדוק את צורת ההתנהלות ודרק קבלת ההחלטות שלה".
לגבי ההרשעה בפרשיית 'תיק ההשקעות' אמר: "הרשעת ראש ממשלה לשעבר בהפרת אמונים, הוא יום קשה, כתם שחור לישראל ומשבר קשה באמון הציבור בהנהגה ובנבחרי הציבור בישראל".
ממפלגת קדימה, שאהוד אולמרט עמד בראשה נמסר בתגובה: "מפלגת קדימה והעומד בראשה שאול מופז בירכו את אהוד אולמרט על זיכוי בסעיפים המרכזיים במשפטים נגדו. "לאולמרט יש זכויות רבות בתפקידים המגוונים שמילא בשירות המדינה, כיו"ר קדימה וכראש ממשלת ישראל".
ח"כ יובל צלנר (קדימה) מסר בתגובה: "אני מברך את ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, עם זיכויו ולאחר שהוכחה צדקת דרכו. יחד עם זאת, זה הוא יום של חשבון נפש לפרקליטות ולעם בישראל".
"ארבע שנים אחרי שהודח מתפקידו, לאחר שזכה באמון העם בבחירות דמוקרטיות, מבינים כולם שאיבדנו את אחד מראשי הממשלה הטובים שידעה ישראל, בגלל פזיזות ויד קלה עם עיפרון האישומים".
ח"כ יואל חסון (קדימה) מסר בתגובה: "אני שמח בשביל אהוד אולמרט על זיכויו הבוקר ממרבית האישומים כנגדו. אין לי ספק כי נעשה עוול גדול לאולמרט שהיה אחד מראשי הממשלה שהיו לנו פה".
"זהו יום הכיפורים של פרקליטות המדינה ועל לדור לשקול את המשך דרכו. הציבור הישראלי מבין הבוקר כי הודח כאן ראש ממשלה מכהן על כלום ושם דבר ואני מקווה כי זיכויו של אולמרט תסלול את חזרתו למערכת הפוליטית הישראלית, שדמותו חסרה בה בשנים האחרונות".
יו"ר מרצ, ח"כ זהבה גלאון, אמרה בתגובה כי "ראש ממשלה בישראל אינו יכול להיות מורשע אפילו בעבירה אחת, ואסור שהזיכוי מחמת הספק בעבירות הנוספות יטשטש עובדה זו".
"מהכרעת הדין עולה דמות של פוליטיקאי מושחת, שהשתמש בשררה כדי להעשיר את עצמו ומקורביו. אין בזיכוי הפלילי משום זיכוי מוסרי וערכי, ואין בו משום להלבין התנהגות מושחתת", הוסיפה גלאון.
העיתונאי אמנון דנקנר, ידידו הטוב של אולמרט אמר מיד עם השמעת גזר הדין לכלי התקשורת כי "יש אומרים שפרקליט המדינה צריך להתפטר, אני חושב שהוא צריך להתאבד". לדבריו, "לדור עשה פוטש בממשלה חוקית".
"זהו יום מאושר, כל מה שטענו הוכח. לבי עולה על גדותיו כשאני חושב על מה שחברי הטוב והיקר עבר בשנים האלו, ואיך זה נגמר, זה נגמר נהדר והיה מיותר".
יו"ר הכנסת לשעבר, אברהם בורג, אמר לאחר הזיכוי של חברו אולמרט כי "מערכת אכיפת החוק צריכה לעשות חשבון נפש כדי למנוע מצב שבו תיקים רעשניים נגמרים כמעט בלא כלום. מישהו צריך לתת דין וחשבון על הפלת ראש ממשלה". בורג הוסיף כי "המפה הפוליטית משתנה הבוקר לנגד עינינו. אם אנשים אמרו עד היום שאין למי להצביע חוץ מביבי, ברור כעת שיש מועמד אלטרנטיבי שנתפס על ידי רבים כמי שהיה ראש ממשלה טוב".
ח"כ ציפי חוטובלי (ליכוד) אמרה בתגובה כי "כל הסובבים את רה"מ לשעבר אולמרט ממשיכים להיות מורשעים, והוא ממשיך לחמוק בחלקות ממרבית האישומים. הגיע הזמן לשים את היד על העומד בראש פירמידת השחיתות ולא על כל שליחיו".
ח"כ כרמל שאמה הכהן (ליכוד) אמר בתגובה כי "ראש הממשלה לשעבר הורשע פה אחד בהפרת אמונים, והתקשורת ומקורביו חוגגים כאילו הוא זכה בפרס נובל. יש מי שהעיז לקרוא לפרקליט המדינה להתאבד, אך נראה שמי כבר התאבדה היא דווקא הבושה".