המערכת הפוליטית סוערת בעקבות הודעתו של ראש הממשלה על פירוק ועדת פלסנר.
יו"ר קדימה השר שאול מופז מסר בתגובה: "אני דוחה את הודעת ראש הממשלה ומעניק גיבוי מלא לוועדה לשוויון בנטל בראשות ח"כ פלסנר, הועדה לשוויון בנטל, הוקמה מתוקף הסכם משותף לקדימה ולליכוד, ועל כן פירוקה החד צדדי על ידי ראש הממשלה אינו מחייב את קדימה שתמשיך לעמוד בהתחייבותה הציבורית ותעשה לכך שמסקנות הועדה יפורסמו כנדרש וכמתוכנן ביום רביעי הקרוב.
"אם ראש הממשלה בוחר שלא לפנות לכיוון הנדרש הזה, תגיע ממשלת האחדות הלאומית לסוף דרכה", ציין מופז.
יו"ר וועדת הכספים ח"כ משה גפני הגיב ואמר: "ראש הממשלה הפקיר את הציבור החרדי שהיה שותף לו במשך שנים, בגלל פופוליזם זול של מפלגות שפועלות ממניעים פוליטיים. אין תלמיד ישיבה אחד, אשר תורתו אומנותו, אשר יתגייס כתוצאה מההחלטה הזו.
"נתניהו שגה כשהקים את הועדה שמניעיה ומסקנותיה היו ידועים מראש", המשיך גפני. "תפקידו של ראש הממשלה לשלוט ולא לתת לפוליטיקאים ולאנרכיה להשתלט. במקום לתת את האחריות לועדה עלומה ואינטרסנטית, הממשלה היא זו שצריכה הייתה לקיים את הדיונים בענין", דברי גפני.
בלשכת שר הפנים אלי ישי גם הגיבו להחלטת ראש הממשלה בדברים: "צר לנו שבמקום להגיע לעמק השווה בחר ראש הממשלה בהצבת אולטימטום שיוביל לקרע בעם. התפרקותה לרסיסים של ועדת פלסנר הינה הוכחה נוספת לכך שהקמתה של הועדה במתכונתה הנוכחית היתה משגה.
"ועדה אשר הפתרון היחידי שניסתה לספק הוא נתינת אתנן פוליטי, ועדה שלא השכילה להבין את משמעות ומורכבות הנושא עליו קמה, וסימנה את מטרותיה עוד טרם הדיונים.
"חשיבותו של נושא זה מחייבת הקמת ועדה רצינית ועניינית שתקיים את דיוניה ללא פניות", אמרו בלשכת השר ישי.
יו"ר סיעת יהדות התורה ח"כ ישראל אייכלר הגיב: "גיוס החובה הפך לגורם המשסע את העם ויש להחליפו בגיוס בשכר ומרצון - גיוס חיילי כפיה ועובדי כפיה ערבים וחרדים, יגרום רק להעמקת האיבה נגד המדינה העויינת אותם - גדולי ישראל רואים בהכנסת חיילים חרדים למחנות יחד עם בנות, כגזירת שמד".
יו"ר הקואליציה ח"כ זאב אלקין אמר בתגובה: "הוועדה מיותרת. לאחר התפטרות חברי הכנסת, היא למעשה מייצגת פחות מ-60 אחוז מהכנסת, במצב כזה אין לה רוב והמסלול עובר להידברות בין ראשי הסיעות, הסיפור כעת עובר למגרש של החרדים. עד ה-1 באוגוסט אם לא יימצא פתרון, המשמעות היא שיחול עליהם חוק גיוס ללא הקלות. כעת נצטרך למצוא פתרון יחד איתם".
יאיר לפיד הגיב גם הוא ואמר: "נתניהו מוכיח שלא התכוון לפתור את הסוגיה הבוערת של השוויון בנטל ודאג למשוך זמן, הוא שוב בחר בשותפיו הטבעיים על-פני הרוב בישראל שמתגייס לצבא, משלם מסים ואינו גומר את החודש" אמר לפיד בתגובה.
השר דניאל הרשקוביץ, שמפלגתו פרשה מהוועדה, אמר בתגובה: "לא ניתן למרוח את הדרישה מהחרדים והערבים לתרום למדינה ויש להגיע לפתרון מוסכם בנושא במסגרת הקואליציה".
יו"ר האופוזיציה ח"כ שלי יחמוביץ הגיבה: "המהומה והסכסוכים סביב ועדת פלסנר קובעים שיא חדש של נלעגות וחוסר תכלית, ראש הממשלה מאבד שליטה בשותפות הקואליציוניות, אולם הוא יכול להיות רגוע גם אם קדימה תושפל לשפל המדרגה היא לא תוותר על השותפות הקואליציונית שמאפשרת לה הישרדות בלבד.
"מלכתחילה היה ברור שמדובר בוועדת סרק אשר נועדה להציל את כבודם של השותפים הקואליציוניים ולעסוק בעיקר ביחסי ציבור ובתעמולה ואין בכוחה לייצר החלטה אחראית ורצינית לחלוקה הוגנת ונכונה של הנטל".
יו"ר מרצ ח"כ זאבה גלאון אמרה בתגובה: "מופז יכול לפרוש מהקואליציה, אבל לא בטוח שנסכים לקבל אותו ואת קדימה בחזרה לאופוזיציה".
כזכור, ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע הצהריים (שני) "לצערי ועדת פלסנר לא הצליחה להגיע לתוואי מוסכם עקב פרישת חברים בה, והיא אינה יכולה לגבש המלצה שתשיג רוב בכנסת, הוועדה התפרקה, אני מודה לחמשת נציגי הציבור על עבודתם המאומצת", מה שהיה האות לפירוק הוועדה.