הכנסת אישרה אמש (שני) בקריאה ראשונה את הצעת החוק השנויה במחלוקת האוסרת נישואין מתחת לגיל 18.
בשנת 1950 נחקק חוק בישראל, הקובע את גיל 17 כגיל מינימלי לנישואין. אחד ממגישי הצעת החוק, חבר-הכנסת דב חנין, טוען כי חוק זה "אינו עולה בקנה אחד עם נורמות בינלאומיות מקובלות ועם התפתחויות במשפט ובמחקר הנוגע לנישואי קטינים".
חנין טען כי על-פי האמנה הבינלאומית לזכויות הילד, עד גיל 18 כל אדם נחשב ילד. החוק הנוכחי אפשר למעשה חיתון ילדים וילדות, בטרם אפילו סיימו את לימודיהם וזכו לאפשרות להשתלב במעגל התעסוקה. העלאת הגיל המותר בחוק מתקנת את העוול הזה.
לטענת של חנין, כי נישואי קטינים מהווה פגיעה בזכויותיהם. "עיקר קורבנות התופעה הן נערות צעירות, אותן משיאים תוך לחץ של משפחתן וסביבתן ולמעשה בכפיה", אמר חנין, נישואי בוסר כרוכים לרוב בפגיעה בריאותית, פיזית ונפשית, בקטינים ובעיקר בקטינות, ופעמים אף בניצול".
לפני כחודש במהלך דיון בסוגיה בוועדת חוקה, טען חבר-הכנסת ניסים זאב מש"ס כי החוק הוא "אנטי דתי, כפייתי ושערורייתי", וביקש מיו"ר הוועדה להוריד את החוק מסדר היום.
החוק, צפוי להעמיד בבעיה בעיקר את הציבור החסידי בישראל, שנוהג להשיא את ילדיו לפני גיל 18, וכעת נישואין שכאלו יהוו עבירה על חוק ואף הסתבכות בפלילים.
ח"כ זהבה גלאון ממרצ אמרה בדיון כי אנו צריכים להידמות לעולם המערבי הנאור בו הגיל המינימאלי הוא 18. לטענתה, יש קבוצות באוכלוסיה שמשיאים את ילדיהם בגיל מוקדם ורושמים את הנישואין רק מאוחר יותר.
בדיון, אמר מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, כי על אף שבעשור האחרון הוגשו 45 כתבי אישום. בפועל אין אכיפה נגד מי שנישא בגיל צעיר. קדמן סיפר כי ערך מסע הסברה בנושא בקרב העדות האתיופית והגרוזינית, וכיום אין בעדות הללו כמעט נישואי צעירים.