

ביום שאחרי המפץ הפוליטי הגדול בשבוע שעבר, כל הפרשנים הפוליטיים היו תמימי דעים שיו"ר מפלגת "יש עתיד", יאיר לפיד, הוא המפסיד הגדול.
אחרי המפץ, לפיד הפך כמעט ללא רלוונטי. עכשיו, יש לו שנה וחצי לעבוד קשה, לחרוש את הארץ לאורכה ולרוחבה בהרצאות משעממות, ולנסות לשמור על רלוונטיות, אם בכלל התקשורת תתעניין באמירותיו.
אבל כל זה לא מפריע לו להסתובב עם מאבטח, משל היה שר בכיר בממשלה, או חבר בפורום השמינייה. לפגישה עם גמלאים בכפר סבא, הגיע לפיד עם מאבטח קשוח שפילס עבורו את הדרך.
ב'הארץ' מיהרו ללגלג על גינוני הכבוד של לפיד: "כאשר לפיד הגיע לכיכר, באיחור אופנתי של 10 דקות, פילס עבורו את הדרך גברתן צעיר. כשהתייצב לפיד מול שורת כסאות הפלסטיק והתחיל לשטוח את משנתו, התייצב הגברתן מימינו. הוא עמד דרוך, פזל כל כמה שניות ימינה ושמאלה לאתר איומים פוטנציאליים על חייו של הטאלנט ואף ביקש מהמאזינים לפנות את המעבר כדי שניתן יהיה למלט את לפיד מהמקום במקרה חירום".
היום נחשפה ב'הארץ' גם זהותו של המאבטח, שמכיר את לפיד כבר שנים ארוכות: רוסטיק. לפני שנה וחצי פורסמה באתר צה"ל כתבה, תחת הכותרת "ממפקד כנופיה למפקד כיתה", שסיפרה על אותו רוסטיק והקשר ליאיר לפיד.
רוסטיק עלה לישראל בגיל שמונה, אחרי שאביו מת בתאונת דרכים באוזבקיסטאן. קשיי ההתאקלמות של רוסטיק בישראל גרמו לא להיפלט מכמה בתי ספר והביאו אותו בגיל 14 לעמוד בראש כנופייה של כ-50 נערים, להסתבך עם המשטרה ואף לסחור בסמים.
וכך נכתב באתר צה"ל: "קצת אחרי גיל 14 הגיע רוסטיק לבית ספר 'מפתן' בצפת, שיועד לבני נוער שהמערכת הרגילה לא מסוגלת לספק להם את הכלים המתאימים. אט-אט הצליח רוסטיק להשתקם... בתקופה ההיא פגש רוסטיק את העיתונאי יאיר לפיד, אשר תמך בפעילות בית הספר הייחודי".