חבר-הכנסת הרב משה גפני מ"יהדות התורה" תומך בחוק שיורה לגייס מיד צעירים חרדים שאינם לומדים תורה ומנצלים את המעמד "תורתם אומנותם" להתחמק משירות בצבא.
"עמדתה של יהדות התורה היא כי כל מי שאינו לומד תורה - חייב לשרת בצה"ל", אמר גפני בקול ישראל, "מי שמשקרים, מוטב שייתפסו ואפילו יישלחו למאסר משום שהם גורמים נזק ללומדי התורה".
בועז נול, מראשי המאבק לגיוס חרדים, אמר כי הוא סבור שאין לכפות "שירת נשים" בצה"ל על חיילים שהדבר נוגד לאמונתם הדתית. נול ציין כי עמדה זו תואמת את עמדת מטה המאבק לגיוס חרדים לצה"ל.
לפני מספר חודשים, גפני נשמע אחרת. במהלך ראיון שהעניק בעקבות סערת "שירת נשים בצה"ל", קרא גפני לחרדים שלא להתגייס לשירות צבאי.
"החילונים מנסים להוציא את הדת מהצבא, שמקלקל את החרדים המגיעים אליו", אמר גפני, "אם פעם הייתי אומר לבחור חרדי ללכת ל-'שחר כחול', היום אני אומר - אל תלך לצבא כלל".
יצויין כי בימים הקרובים צפוי יו"ר "ישראל ביתנו" אביגדור ליברמן לעלות להצבעה בכנסת את חוק "גיוס לכל".
הצעת ברק: פטור רק ל-400 בשנה
בתוך כך, שר הביטחון אהוד ברק, יגיש לממשלה הצעת חוק שתחליף למעשה את חוק טל בהסדר רחב יותר, שבמרכזו ייקבע כי צה"ל הוא זה שיחליט את מי הוא מגייס וכל השאר יופנו לשירות אזרחי- לאומי, כולל בקהילה, למשך כשנה.
במסגרת הצעת החוק ייקבע כי צה"ל יתגמל בהדרגה את המשרתים בצה"ל בשנתיים הנוספות, ברמה דומה לשכר המינימום במשק, באופן שיאפשר להם ללמוד או לרכוש מקצוע. מכל האחרים מצופה שישתלבו, לאחר השירות האזרחי- הלאומי, בשוק העבודה.
"רק הסדר רחב כזה יהיה שוויוני לכל רוחב החברה והוגן גם כלפי החיילים המשרתים", אמר ברק, "רק הסדר כזה יביא לפתרון נכון של הסוגיה החשובה למדינה, שעדיין תידרש לדורות של צבא חזק ומאידך לא תוכל לגייס את כל מחזורי הגיוס, ללא יוצא מהכלל".
באשר לאברכים, תיקבע מכסה בסדר גודל של כ-400 בשנה שיוכלו להמשיך בלימודי "תורתו אומנותו". ברק סבור כי לאחר הגשת החוק לקריאה טרומית, "יש מקום לבוא בדברים עם הגורמים הנוגעים בדבר וזאת כדי למקסם את הסיכוי להבנות, מבלי לוותר על הכוונה- העברת החוק במושב הקיץ הקרוב".