הפלסטינים מציגים את דרישתם להכרזה כמדינה, כמהלך של הכרה בזכויותיהם הלגיטימיות, אולם היום, בפגישה עם כתבים בארה"ב, חשף שגריר אש"ף בארה"ב, מען עריקאת, את רצונם האמיתי: "פלסטין ללא יהודים", כך מדווח היום העיתון "USA Today".
עריקאת אמר את הדברים בתשובה לשאלה של כתב שביקש לדעת מהן הזכויות שיהיו לבני מיעוטים – כלומר ליהודים - במדינה הפלסטינית. עריקאת הדגיש כי הפלסטינים צריכים לחיות בנפרד מלאומים אחרים כדי לגבש את זהותם הלאומית. "אחרי ניסיון בן 44 שנה של כיבוש צבאי והסכסוך כולו, אני חושב שלטובתם של שני הצדדים עדיף ששני העמים יחיו בנפרד", אמר עריקאת לעיתונאים.
הדברים שאמר עריקאת, גרמו לזעם רב, בקרב הציבור האמריקני. לפי דיווח העיתון, הדיפלומט היהודי אליוט אברהמס, לשעבר איש המועצה לביטחון לאומי של ארה"ב, אמר כי רצונם של הפלסטינים במדינה ריקה מיהודים, פירושו כי זו תהיה המדינה הראשונה מאז גרמניה הנאצית, שתאסור על יהודים לחיות בתחומה כבני חורין. לדבריו מיעוט יהודי ששיעורו באוכלוסייה אחוז אחד לא יפגע בזהות הפלסטינית, והדרישה הפלסטינית הינה "צורה נתעבת של אנטישמיות".
הכינוס השנתי של העצרת הכללית נפתח אתמול, כשבמרכזו עומדת הבקשה הפלסטינית להכרה מלאה בהם כמדינה. הבקשה תוגש חרף התנגדות ישראל, ארה"ב וכמה ממדינות אירופה. ככל הנראה, הפלסטינים צפויים לזכות ברוב מוחץ בעצרת הכללית, שם חברות 193 מדינות וביניהן רבות המשתייכות למדינות ערב והאיסלאם ולמדינות העולם השלישי. אולם, החלטות העצרת הינן הצהרתיות בלבד, והפלסטינים לא יוכלו להתקבל לחברות ללא אישור מועצת הביטחון של האו"ם.
בעוד עריקאת, חשף את רצונם האמיתי, ממשיכים חברי המשלחת הפלסטינית לאו"ם בבקשות הרשמיות שלהם: "אנחנו הולכים לאו"ם לדרוש את הזכויות שלנו", נכתב במברק לכתבים, המבקש סיוע ועידוד הקמפיין שלהם, "זכויות של מדינה שהיא חברה מלאה. החלטנו לבקש בדרכי שלום את זכויותינו". בהמשך הם כותבים "אנחנו חותרים לחיות בשלום לצד מדינת ישראל, ודורשים לא יותר ממה שמוכר על-ידי הקהילה הבינלאומית כזכויות ברורות של העם הפלסטיני".
הפלסטינים טרם הודיעו אם בכוונתם לבקש הכרה גם ממועצת הביטחון, אולם ארצות הברית כבר הודיעה באופן רשמי, כי בנוסף להצבעה נגד בקשת הפלסטינים בעצרת הכללית של האו"ם, אם תובא הבקשה לאישור מועצת הביטחון - היא תשתמש בזכות הווטו שלה כדי למנוע את אישורה.
בנוסף, בישראל נעשים בחודשים האחרונים מאמצים גדולים בניסיון להשגת "רוב מוסרי" בעצרת האו"ם, על ידי גיוס תמיכתן של מדינות חשובות כמו בריטניה, צרפת, ספרד ואיטליה. בירושלים מקווים להגיע לכ-30 מתנגדות, כדי לפגוע בלגיטימיות וביוקרה של המהלך הפלסטיני.