השופט אליקים רובינשטיין הציע לעותרים להשתמש במונח "פינוי בכפייה" אך העותרים דחו את הבקשה.
בתום דיון בבג"צ, היום (ד) בהרכב השופטים רובינשטיין, ג'ובראן ומלצר בעתירת 'המטה להצלת העם והארץ' נגד רשות השידור והרשות השניה, בגין סירובן לשדר את המילה "גירוש" במסגרת פרסומות מסחריות למוזיאון גוש קטיף בירושלים, החליטו השופטים לפרסם את הכרעתם בשבוע הבא.
השופט אליקים רובינשטיין הציע לב"כ העותרים עו"ד אביעד ויסולי, להשתמש בתשדירים המסחריים במינוח "פינוי בכפייה" כפשרה בין 'פינוי' ל'גירוש', אולם עו"ד ויסולי דחה את הצעת הפשרה של השופט רובינשטיין, ואמר שסבל בל יתואר העובר על אלפי אנשים שנושלו מנכסיהם ופרנסתם ועוברים סאת יסורים קשה מנשוא אינו פינוי אלא גירוש . "לא נסכים למכבסת מילים שמטרתה הייתה להכשיר את הגירוש הנורא", אמר ויסולי במהלך הדיון לשופטי בג"צ.
עו"ד ויסולי אמר במהלך הדיון שפסילת המינוח "גירוש" בפרסומת מסחרית נטו, היא פגיעה אנושה בחופש הביטוי, ואין זכות לערוצים להתערב במינוח גירוש. מה גם שזו הייתה המציאות הנכונה, שכיום כולם מודים בה.
המטה להצלת העם והארץ טוען כי "רשות השידור והרשות השניה מנסות, ממניעים פוליטיים ומתוך נטייה פוליטית ברורה של ראשיהם, לכפות עלינו את השימוש במונחים שמאלניים כגון "פינוי" או "התנתקות" במקום המונח "גירוש" המתאר באורח נכון ואמיתי את מה שעברו תושבי גוש קטיף מקיץ 2005 ועד היום".
עו"ד ויסולי אומר כי לאחר הדו"ח הביניים הנוקב של וועדת החקירה הממלכתית, ברור שהיה כאן גירוש ונישול יהודים ממקור פרנסתם וזריקתם לרחובות באין פתרון, מה שאכן תואם למינוח 'גירוש', ואין לשלול את חופש הביטוי בפרסומת מסחרית. "היום מתברר שכל הפרסומות בעלות מיליוני דולרים בטלויזיה ערב ההתנתקות של הממשלה 'יש פתרון לכל מתיישב' היו זריית חול בעיני הציבור ובפועל התרחש גירוש ונישול אזרחים מבתיהם וממקור פרנסתם בצורה המחפירה ביותר", מוסיף עו"ד ויסולי.
הרשות השניה בתשובתה התבססה על נאומיהם של ח"כים ממר"ץ (אבשלום וילן ורן כהן) בכנסת לפני ההתנתקות, בהם הם התנגדו בחריפות לשימוש שעשו אנשי הימין במושג "גירוש".