היועצת המשפטית של בית הנשיא דחתה חלקית את פניית 'הליכוד' והודיעה כי יאיר לפיד יוכל לכהן כראש הממשלה חליפי, בתקופה הראשונה של כהונת הממשלה, למרות שהמנדט להרכבת ממשלה הופקד בידיו.
במענה לפניית פרקליט 'הליכוד', עו"ד מיכאל ראבילו, הזכירה עו"ד אודית קורינלדי-סירקיס, היועמ"שית של בית הנשיא, כי כבר בפנייה הקודמת של בנימין נתניהו בנושא, ביום האחרון למנדט שהחזיק בידיו, אמרה לו במפורש שחבר כנסת שהוטל עליו להרכיב ממשלה, יכול לכהן תחילה כראש ממשלה חליפה.
"כפי שוודאי זכור לך", כתבה, "ב-4 במאי פנית אליי ביקשת לוודא עמי, שמקובל עליי שכאשר מוקמת ממשלת חילופים חבר הכנסת שהוטל עליו להרכיב ממשלה יכול לכהן כראש הממשלה החלופי בתקופה הראשונה, (לפני מועד החילופים. זאת, בהתבסס על סעיף 13א לחוק-יסוד: הממשלה. השבתי לך שזוהי גם עמדתי המשפטית ואני מסכימה עמך".
היא הוסיפה וכתבה כי "בתמצית אציין כי עמדה זאת מבוססת על לשון החוק, ועל תכליתו של חוק-יסוד: הממשלה הן בכלל והן של סעיף 13א לחוק זה - העוסק בכינון ממשלת חילופים - בפרט".
יחד עם זאת, הבהירה כי "על חבר הכנסת, שמודיע לנשיא כי עלה בידו להרכיב ממשלה להבהיר את הרכב הסיעות השותפות לממשלה, האם מדובר בממשלת חילופים, ומי יכהן כראש הממשלה החלופי (במידה ומדובר בממשלת חילופים)".
כפי שדווח מוקדם יותר, עורך הדין של מפלגת הליכוד, מיכאל ראבלו, פנה ליועצת המשפטית של בית הנשיא וליועצת המשפטית של הכנסת בשתי השגות משפטיות, בתקווה שתעכבנה את הצהרת יו"ר יש עתיד, יאיר לפיד, "עלה בידי להרכיב ממשלה" - ובכך להביא לפקיעת המנדט, מחר בחצות.
לטענת עו"ד ראבלו, חוק יסוד ממשלת החילופים, שחוקק עבור ממשלת בנימין נתניהו ובני גנץ, לא מאפשר למחזיק במנדט, לפיד בימינו, לתת לח"כ אחר, בנט, להיות ראש ממשלה ראשון ברוטציה, כפי שאכן היה בין נתניהו וגנץ. כזכור, גנץ ויתר לנתניהו על המנדט, וכך הושבעה הממשלה, כשנתניהו ראשון.
דרישה נוספת של הליכוד היא לראות הסכמים קואליציוניים מפורטים בין המפלגות, זאת מכיוון שעדיין נותרו חילוקי דעות מעטים בין מרכיבי הממשלה הצפויה, באשר לתיקים אחרונים.
אם וכאשר אחד משני הסעיפים לא ישתנה או יובהר משפטית, דורשת הליכוד כי המנדט יפקע מחר בחצות, כפי שהחוק אכן מחייב, ומלאכת הרכבת הממשלה תחזור לכנסת לתקופת 21 הימים. בשלושת השבועות הללו, טוענים בליכוד, תוקם ממשלת ימין.