זמן הקפאה

ברקת ל'כיכר השבת': "נמשיך לבנות"

צוות "כיכר השבת" עשה שעות ארוכות במחיצתם של שני אנשים שלא מוכנים להיכנע לתכתיבי ההקפאה של נשיא ארה"ב, ברק אובמה: אריאל אטיאס, שר הבינוי והשיכון, וניר ברקת, ראש העיר ירושלים. הבוקר הם באו לקבוע מזוזות ברמת שלמה, שכונת ההקפאה. מיוחד (בארץ)

|
11
| כיכר השבת |

12:30 בצהריים, ירושלים. במעלה כביש יער רמת שלמה דוהרים שורת רכבי שרד, מוקפים בניידות משטרה. השיירה עושה את דרכה לעבר השכונה שעוררה את המחלוקת בין ישראל לבית הלבן - רמת שלמה.

במרכז השיירה המתקרבת לעברנו מגיח רכב, ממנו נפלט ראש עיריית ירושלים ניר ברקת שיוצא לעבר העיתונאים ופותח את הסיור רשמית.

יורה הצהרות לכל עבר

מהרגע שיצא מהרכב, יורה ברקת הצהרות ללא הרף. הוא מציין את חשיבות המשך הבנייה בבירה ואומר: "אנו מתכוונים להמשיך לבנות בירושלים, למרות הכל". אובמה? ברקת בשלו.

משם, הפמליה עושה את דרכה לעבר מספר מבני חינוך בשכונה. גבריאל קוסבר, מי שעומד בראש המנהל הקהילתי ברמת שלמה מזמין את ראש העיר לצעוד רגלית לעבר המנהל הנמצא בסמוך. ברקת מתרשם מהרחובות המצוחצחים ופונה לעבר המנהל הקהילתי.

לקול צלילי פסנתר ענוג, נערך טקס קביעת מזוזות. בשלב הזה מצטרף לניר ברקת שר הבינוי והשיכון, אריאל אטיאס. השניים, כאיש אחד, מבהירים: "הבנייה תימשך". הם נוקבים תאריך יעד לבניית אלפי יחידות דיור, עוד השנה.

"האם יש הקפאה בירושלים?", שאלנו את ברקת. "לא. אין הקפאה בבירה", הוא משיב בהחלטיות ומפרט: "אנו יושבים בימים אלו ומגבשים תוכניות".

נתניהו? אנחנו ממשיכים כרגיל

"התוכניות עליהם אתה מדבר לא יעצרו בכניסה ללשכת ראש הממשלה?", אנחנו מוסיפים להקשות. בשלב הזה, ניר ברקת מתבלבל מעט אבל מיד משיב: "לא יודע מה נתניהו יעשה, אנחנו מבחינתנו שוקדים על המשך הבנייה".

במהלך הישיבה גילה אטיאס כי בתקופה האחרונה מופעלים לחצים כבדים ברמה שבועית על ראש הממשלה על מנת שיפשיר את התוכניות. "אני מקווה שכבר במהלך השנה הקרובה המכרזים ייצאו לדרך", היה אטיאס אופטימי בסיום.

מיני-דרמה התחוללה במהלך הישיבה לאחר שחברי המנהל הקהילתי ישבו ודנו בבעיות הפנימיות הקיימות בשכונה. במשך מספר שעות ישבו חברי העירייה יחד עם חברי המנהל הקהילתי ושטחו בפני ראש העיר את טענותיהם. החברים דרשו מברקת להושיט את ידו ולהעניק פתרון למצוקת הנוער הנושר.

במהלך הישיבה הוטחו האשמות הדדיות בין ראשי המנהל לעמיתיהם. הללו אשר האשימו אותם באחריות ישירה למתחולל בשכונה. ראש העיר השיב בתגובה כי ישתדל על מנת להביא לפתרון הבעיה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

10
היכן מתקיימת בניה היום בירושלים, למעט במזרח ירושלים שם הערבים בונים חופשי חופשי. מתי נראה שמתחילים לבנות ברמת שלמה? הכל דיבורים, פקה פקה
יניב
9
מעשי ידיו, אמן !
ישראלי מפוכח
8
יש הקפאה חובה להילחם נגדה ולא יעזור אם השקרנים אטיאס ושו' יגידו שאין.....
//////
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות