הפרלמנט הגרמני, אישר ביום שישי האחרון החלטת גינוי גורפת נגד קמפיין החרם על ישראל. בכך, הופכת גרמניה למדינה המרכזית הראשונה באירופה, המגדירה את ה-BDS כאנטישמי.
ההחלטה זכתה לתמיכה רחבה, הן מצד מפלגות השלטון ובהן האיחוד הנוצרי-הדמוקרטי והאיחוד הסוציליסטי-הדמוקרטי, והן על ידי מפלגות האופוזיציה ובהן המפלגה החופשית הדמוקרטית, ומפלגת הירוקים.
ההחלטה קוראת למשרדי ממשלה וגופים ממשלתיים פדרליים לא לשתף פעולה בשום צורה עם אירועים המקדמים דה לגיטמציה וחרמות נגד ישראל ובנוסף היא מורה למשרדי הממשלה השונים לעצור כל מימון לארגונים המקדמים חרמות בתחומים שונים או פעולות של דה לגיטימציה נגד ישראל.
במשרד לנושאים אסטרטגיים מציינים כי אישור ההחלטה מציב את גרמניה שוב כמובילה באירופה במאבקה בתנועת החרם האנטישמית. רק לאחרונה, גורשה מגרמניה פעילת ה-BDS והטרוריסטית, רסמייה עודה שהוזמנה להרצות בברלין מטעם ארגון החרם סאמידון שהינו בעל קשרים עמוקים לארגון הטרור החזית העממית לשחרור פלסטין.
בעקבות החלטת הפרלמנט בגרמניה המגנה את תנועת החרם על ישראל (BDS) - ומגדירה אותה כאנטישמית, קורא הגאון רבי פנחס גולדשמידט למדינות אירופה נוספות ללכת בעקבותיה ולקבל החלטה דומה.
בהודעתו, בירך את גרמניה והוסיף: "תנועת ה BDS היא מוטציה של האנטישמיות שבה 'מדינת ישראל' החליפה את 'היהודי'".
השר לנושאים אסטרטגיים, גלעד ארדן: "החלטת הבונדסטאג נגד ארגוני ה-BDS היא צעד חשוב במלחמה נגד החרם והאנטישמיות החדשה ומוכיחה שפרצופה האמיתי של תנועת החרם נחשף".
"ברצוני להודות לידידי ישראל בבונדסטאג על עמידתם האיתנה לצד ישראל במאבק נגד אלה שחותרים תחת זכותה להתקיים ואני קורא למדינות נוספות ולאיחוד האירופי לנקוט במדיניות דומה".
יו"ר הכנסת יולי (יואל) אדלשטיין קרא לפרלמנטים נוספים בעולם לאמץ החלטה דומה. "בשם הכנסת בישראל, אני מבקש להודות לחברי הבונדסטאג. תודה מיוחדת נתונה לנשיא הבונדסטאג, וולפגנג שויבלה, על ידידותו האמיצה ומחויבותו לערכי הצדק והדמוקרטיה", הוסיף אדלשטיין.