פרסום ראשון

נתניהו מפחד: דורש מאלי ישי הבהרות

הפלסטינים מתכוונים למקדם את השיחות שיקיימו היום עם ביידן ברמאלה בסוגיית הבנייה ברמת שלמה ולהציג את ישראל כהחלטה שנועדה לפוצץ את שיחות הקרבה עוד קודם שהחלו

|
3
| כיכר השבת |
נתניהו וישי (פלאש 90)

סגן נשיא ארה"ב ג'ו ביידן המבקר בישראל גינה אמש במילים קשות את ההחלטה תוספת של עוד 1600 יחידות דיור בשכונת רמת שלמה בירושלים.

האמריקנים שמעו את ההחלטה והם משתוללים מזעם. "החלטה זאת, הם מדגישים, תוריד את מפלס האמון בין הצדדים עוד לפני שבכלל החלו השיחות המדיניות בין המשלחות", אמר סגן הנשיא ביידן.

בארצות הברית לא הסתפקו בדברים של סגן הנשיא וכדי לתת תוקף רב יותר לזעם האמריקני פרסם גם דובר הבית הלבן רוברט גיבס, הודעה המגנה את ישראל על ההחלטה.

הכל החל היום בצהריים כאשר משרד הפנים הישראלי פרסם הודעה על החלטת הוועדה המחוזית לבנייה לאשר להפקדה עוד 1600 יחידות דיור בשכונות רמת שלמה שבצפון ירושלים.

מתווה התוכנית

בהודעה הרשמית של דוברת משרד הפנים נאמר כי הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז ירושלים במשרד הפנים, בראשותה של הגברת רות יוסף, אישרה היום תכנית לעיבוי שכונת רמת שלמה בירושלים – הכוללת תוספת של 1,600 יחידות דיור.

במסגרת התוכנית, התואמת לתכנית המתאר של ירושלים 2000, מוצעת הרחבתה של שכונת רמת שלמה בירושלים לכיוון דרום ומזרח, תוך שדרוג כביש הכניסה הקיים והוספת כביש גישה נוסף מכיוון מערב. התוכנית כוללת 1,600 יחידות דיור בתמהיל המבטיח לפחות 30% של יחידות דיור קטנות יחסית המיועדות לזוגות צעירים (עד 95 מ"ר).

התוכנית כוללת הקצאה נרחבת לצרכי ציבור, אשר עונה בין היתר גם על חוסרים קיימים בשכונה הותיקה. שטח התכנית עומד על כ- 580 דונם והגודל הממוצע של יחידת דיור הנו 120 מ"ר.

הבינוי החדש תוכנן בהתאמה למבנה הדמוגרפי הייחודי של השכונה הקיימת ולטופוגרפיה הטבעית, הוא מלווה לכל אורכו בכביש טבעתי המתחבר במספר נקודות למערך הדרכים הקיים בשכונה ומוקף ביער עירוני החוצץ בינו לבין מערך הדרכים העירוני הראשי.

במסגרת הקצאת השטחים הציבוריים הפתוחים מתוכנן פארק מרכזי בן 140 דונם שישרת את אוכלוסיית השכונה כולה, ומגוון של גינות עירוניות.

מתכננת המחוז במשרד הפנים, הגברת דלית זילבר, מציינת כי התוכנית משתלבת עם מדיניות משרד הפנים לעבות ולשדרג את שכונות המגורים הותיקות בירושלים ולהגדיל את היצע יחידות הדיור לאוכלוסיות מגוונות בעיר, תוך העלאת איכות החיים של תושבי ירושלים.

עד כאן נוסח ההודעה הרשמית של משרד הפנים שחוללה את הסערה הגדולה.


"ישראל מפוצצת את השיחות"

יושב ראש הרשות אבו מאזן וראש ממשלתו סאלם פיאד שמעו את ההחלטה ופרסמו הודעה כי ישראל "מפוצצת את השיחות את בטרם אלו החלו". אבו מאזן טלפן אל המתווך האמריקאני ג'ורג' מיטשל השוה באזור יחד עם סגן הנשיא ואמר לו כי הוא ואנשיו שוקלים אם בכלל יש טעם לקיום השיחות עם ישראל כל עוד זו ממשיכה במדיניות הבנייה המאסיבית שלה בשטחים.

האמריקנים קיבלו את הפניה, הצדיקו אותו ואז באה הכרזת סגן הנשיא ביידן והודעת דובר הבית הלבן שהזכרנו.

בירושלים הופתע גם ראש הממשלה בנימין נתניהו, לא כל כך מהודעת משרד הפנים כמו מן העיתוי האומלל של פרסום ההחלטה ממש בשעות שבהן מקיים סגן נשיא ארצות הברית את הדיונים המארטוניים שלו בנושא חידוש ההידברות עם הפלשתינים.

ראש הממשלה טלפן אל סגנו, שר הפנים אלי ישי ודרש הבהרות. ישי אמר לו כי ההחלטה התקבלה על בסיס לוח זמנים וזימון לישיבה שנקבעה בלי כל קשר לביקורו של ביידן וכי הוועדה המחוזית רק החליטה לאשר להפקדה את התוכנית אבל עדיין לא את הבנייה.

נתניהו תבע מאלי ישי לפרסם הבהרה ואכן דוברת משרדו הודיעה בשמו של השר ישי, שעצם אישור הבניה איננו מעביר את התוכנית מיידית לביצוע וכי משרד הפנים לא יפעל בניגוד להחלטה שקיבלה הממשלה על הקפאת הבנייה בשטחים.

היום (יום רביעי), אמור סגן הנשיא ביידן לבקר ברמאלה ולהיוועד שם עם אבו מאזן וכל בכירי הרשות שכבר הודיעו כי סוגיית רמת שלמה הולכת להפוך לדוגמא מוחשית בשיחות לגישתה המזגזגת של ישראל.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
מה אכפת לו מהערבים, הוא רוצה שלום?< אפילו יתן להם א תהמדינה הם לא יבחרו בו. לעומת זאת אם יתן לחרדים את הדירות אז הוא ישמור על הכסא שלו ודרך אגב לאלי ישי יש 2 דירות ברמת שלמה שקנה בזמנו ממשרד השיכון בזול והוא משכיר אותם. אז לא סתם אלי ישי מדבר, הוא מעדיף להצתייר כמי שבונה בירושלים ובארץ ולא כאחד ש
רוני
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות