החלטה אנטישמית

ניצולי שואה: מנעו החלטה על מערת המכפלה

12 ניצולי שואה פנו במכתב לשר החוץ הפולני וביקשו ממנו למנוע את תמיכת ארצו בהחלטה ההזויה אותה מקדמים הפלסטינים באונסק"ו על בעלותם על מערת המכפלה (מדיני)

|
1
|
(צילום: סבי ברנס, פלאש 90)

קבוצה של 12 ניצולי שואה ילידי פולין שחיים כיום בישראל פנו במכתב דחוף לשר החוץ של פולין, ויטולד ושצ'יקובסקי, בבקשה שיקרא לממשלתו למנוע את הניסיון של אונסק"ו לקבוע כי מערת המכפלה והעיר חברון הם אתרי מורשת עולמיים השייכים לרשות הפלסטינית.

פולין צפויה לארח השבוע את הכינוס העולמי ה-41 של ועידת המורשת העולמית (WHC) של הארגון לחינוך, מדע ותרבות של האו"ם (אונסק"ו) בעיר קרקוב. שם מתעתדים הפלסטינים לקדם החלטה הזויה נוספת להכיר במערת המכפלה בה קבורים אבות ואמהות האומה היהודית כאתר אסלאמי בלבד.

החלטה דומה של אונסק"ו התקבלה בשנת 2015 בנוגע לקבר רחל שבבית לחם, שהוכר אף הוא כאתר מוסלמי בלבד השייך לרשות הפלסטינית, זאת תוך התעלמות מתביעות יהודיות בנוגע לקבר, דבר שעורר מחאות וגינויים חריפים מצד מדינת ישראל והקהילה היהודית בעולם. כמו גם ההחלטה על הכותל המערבי והר הבית לפיה אין ליהודים זיקה אליהם.

בארגון שורת הדין, אשר יזם יחד עם קבוצת הניצולים את הפנייה לשר הפולני, הגדירו את המהלך באונסק"ו "החלטה אומללה, המייצרת נרטיב פלסטיני שהוא שקר מוחלט".

לדברי ניצנה דרשן-לייטנר, נשיאת שורת הדין: "אם ההחלטה תעבור, יהיה זה חילול נוסף של זכר מיליוני היהודים שנרצחו על אדמת פולין, ואני מצפה מממשלת פולין למנוע את קיום ההצבעה. אונסק"ו הוא גוף אנטישמי הפועל למחיקת הקשר ההיסטורי עם ישראל עם מולדתו ולקידום נרטיב פלסטיני מזויף. מאות בתי קברות יהודיים היסטוריים בפולין חוללו ונהרסו במהלך השואה. אנחנו אומרים לממשלה הפולנית שלא לקחת חלק בחילול עוד אחד בחברון".

שגרירת ארה"ב באו"ם ניקי היילי, שיגרה אף היא מכתב למזכ"ל האו"ם אנטוניו גוטרש ולמזכ"לית אונסק"ו אירינה בוקובה ובו גינתה את הניסיון להעביר את ההחלטה. "מערת המכפלה, שקדושה לשלוש הדתות, אינה נמצאת תחת איום מיידי. החלטה כזו מסכנת את הרצינות של אונסק"ו בהגדרת מקומות כאתרי מורשת עולמיים".

שגריר ישראל באונסק"ו כרמל שאמה-הכה אמרן: "המכתב של ניקי היילי מדבר בעד עצמו על האבסורד של רדיפת מדינת היהודים בכל זירה בינלאומית ובמיוחד באונסק"ו. לצערנו, טרם מונה שגריר אמריקני חדש לאונסק"ו ואם רק היה לצדנו פה שגריר שמזכיר את הנחישות והאומץ של ניקי היילי תנאי הקרב היו שונים לגמרי".

שאמה-הכהן אמר עוד כי "הדברים של ניקי היילי אמורים להיות ברורים מאליהם ולהיאמר על ידי כל מדינות העולם החופשי אבל רובן מעדיפות לשתוק ולגלגל עיניים למרות שהפעם רדיפת מדינת היהודים מתרחשת מרחק נסיעה קצר מהמקום הכי נורא ורגיש מבחינת כל יהודי באשר הוא ומבחינת כל אדם באשר הוא אדם ושלא איבד את צלמו. אני רוצה להודות בשם מדינת ישראל ובשם העם היהודי לשגרירת ארה"ב ניקי היילי".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
הציונות גורמת במו ידיה למחיקת הזיקה ההסטורית לארץ, לא שזה כל כך חשוב מה הגויים אומרים אבל במשך הזמן יגרם שכחה, דוקא היחס היחסית מכבד עם הגויים בארץ גרם שישמרו כל השנים את השמות ואת ההסטוריה
שי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות