הכנסת אישרה היום ברוב גדול את חוק משאל העם, ש"יסנדל" כל ממשלה ישראלית בעתיד ויחייבה להביא לאישור אזרחי ישראל נסיגה משטחים שכבר הוכרזו כשטח ישראלי ריבוני כמו ירושלים ורמת הגולן.
הממשלה בראשותו של בנימין נתניהו חששה שגורמים באופוזיציה, ובעיקר חברי כנסת מסיעת "קדימה" ייקחו את הקרדיט על חוק משאל העם להחזרת שטחים, והגישה בעצמה חוק שכזה, שהיום עבר בכנסת בקריאה ראשונה. 68 הצביעו בעד משאל העם ו-22 אחרים התנגדו.
בין התומכים בקיום משאל עם היה לא אחר מאשר שר הביטחון ויושב ראש מפלגת העבודה השר אהוד ברק, שדקות בודדות לפני ההצבעה אמר לכתבים שהוא מתנגד בתקיפות לחוק, אך כשנכנס למליאה שינה את דעתו והצביע בעד החוק.
מקורביו אומרים שכחבר ממשלה יש לו אחריות קולקטיבית ולפיכך הצביע בעד, מה עוד שמדובר בנושא שאיננו בראייתו מהותי כל כך. גם השר בנימין בן אליעזר מהעבודה הצביע בעד החוק, וכמותם כמעט כל חברי הכנסת של הסיעות הדתיות והחרדיות.
כמה מן הח"כים בסיעות החרדיות התלבטו אם להצביע בעד החוק ולא מפני שאינם מסכימים לתוכנו ומהותו, אלא מתוך החשש שמחר תקבל הכנסת חוקים לעריכת משאלי עם גם בענייני דת ומדינה.
קודם להצבעה אפילו פרסם שר הביטחון הודעה באמצעות לשכתו שבה הוא מבהיר מדוע הוא מתנגד להצעת החוק "המטילה אילוצים מיותרים על ראש הממשלה בבואו לנהל משא ומתן עם סוריה שהוא חשוב לישראל. חוק כזה גם יוצר רושם מוטעה בעולם כי ישראל סרבנית שלום.
ועוד: משאל עם הוא עניין חוקתי סבוך העומד בסתירה מסוימת למבנה המשטר הפרלמנטארי. ולכן, ראוי היה שאם כבר מחוקקים אותו זה יהיה בחוק יסוד שתוקפו גם לתחומים נוספים". אך בסופו של דבר ברק נשאר ברק והצביע הפוך לדעתו המקורית.
מהלך דומה ביצע גם השר דן מרידור שגם הוא הביע את התנגדותו התקיפה להצעה קודם ההצבעה, אך כשנכנס למליאה שינה את דעתו והצביע בעד חוק משאל העם.
בסיעת קדימה קיבלו חופש הצבעה. היו שהצביעו בעד החוק והיו שהתנגדו ובראשם יושבת ראש המפלגה ציפי לבני.