ממשלת הזדון התפרקה

נתניהו: "אין לי דיל עם החרדים"

סופה של הממשלה שרדפה את לומדי התורה: לאחר שהודיע הערב על פיטורי שר האוצר יאיר לפיד ושרת המשפטים ציפי לבני, ראש הממשלה בנימין נתניהו התייצב מול המצלמות והסביר מדוע פירק את הממשלה: "א"א לנהל כך מדינה. אין לי שום 'דיל' עם החרדים" • צפו (פוליטי)

|
45
| כיכר השבת |

הולכים לבחירות: לאחר שפיטר את שר האוצר יאיר לפיד ושרת המשפטים ציפי לבני כינס הערב (שלישי) ראש הממשלה בנימין נתניהו מסיבת עיתונאים בה הסביר לציבור מדוע הוא הולך לבחירות. בכך, מגיעה לסיומה תקופת כהונתה של ממשלת נתניהו השלישית במהלכה נרדף הציבור החרדי בשורה של חוקים וצעדים נגדו.

אתר "כיכר השבת" העביר את הדברים בשידור חי.

נתניהו פתח ואמר: "אני פונה אליכם הערב כי במצב הנוכחי, מתוך הממשלה הנוכחית, אי אפשר לנהל את המדינה, והאחריות שלי כראש ממשלה היא להנהיג את המדינה".

נתניהו שיבח את הממשלה הקודמת שלא החרימה אף חלק מהעם, כשהוא רומז על החמרת המפלגות החרדיות: "בממשלה הנוכחית הרבה יותר קשה להנהיג. קשה לעשות את הדברים שקשורים לביטחונם של אזרחי ישראל. הממשלה הנוכחית מיום היוולדה הייתה ממשלה לעומתית".

לדבריו, "הממשלה נכפתה עלי בגלל תוצאות הבחירות, הממשלה התנהלה תחת איומים והתקפות בלתי פוסקות, על הממשלה והעומד בראשה".

נתניהו עבר להתקפה ישירה על שרת המשפטים: "ציפי לבני היא שותפתו של לפיד לדיל הפוליטי. היא האחרונה שיכולה להטיף על אחריות. נפגשה עם אבו מאזן בניגוד מוחלט להנחייתי המפורשת".

בנוסף, נתניהו תקף את לפיד והאשים אותו בניסיון ל"פוטש": "הוא חבר עם לבני וניסה להקים ממשלה עם החרדים. שר אוצר חובר במחשכים לשרת המשפטים כדי להפיל את ראש הממשלה. במילה אחת קוראים לזה פוטש".

לאחר מכן הצהיר נתניהו: "החלטתי לפעול לחקיקת חוק לפיזור הכנסת וללכת לבחירות בהקדם האפשרי". לדבריו, "אינני נצמד לכיסא ואני יודע שאני לוקח על עצמי סיכון קשה. צריך בחירות מהירות".

נתניהו התייחס לדיווחים על 'דיל' שסגר עם החרדים: "לא סגרתי שום דיל עם החרדים. להיפך, לפיד שלכאורה מסרב לשבת איתם הוא זה שנסה לרקום דיל. ביקשתי מהיום הראשון להקים ממשלת אחדות. אני לא מדיר אף אחד, כן - גם את החרדים. אני בהחלט מעוניין להכניס את החלקים של העם, ואני לא מסתיר את זה".

נתניהו נשאל פעמיים למה פיטר את לבני ולפיד על חתרנות ולא את בנט וליברמן שביקרו אותו בזמן מלחמה והשיב: "הערתי להם והם הפסיקו, אבל לבני ולפיד לא הפסיקו".

נתניהו התייחס לחוק הגיוס ולסעיף הסנקציות הפליליות: "אני לא חושב שאברכים שלומדים תורה צריכים ללכת לכלא. זה לא היה לרוחי".

השרה לבני הגיבה לדבריו של ראש הממשלה נתניהו וכתבה: "שום פוטש. אבל אם היה, אנחנו לא היינו מזיעים בפוטש כמוהו".

מוקדם יותר היום, החליט ראש הממשלה בנימין נתניהו לפטר את שר האוצר יאיר לפיד ואת שרת המשפטים ציפי לבני, זאת בשל המחלוקת הקשה בין הצדדים. בעקבות ההחלטה, הודיעו שרי "יש עתיד" יעקב פרי ומאיר כהן לעזוב את תפקידם.

מלשכת נתניהו נמסר: "ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה את מזכיר הממשלה אביחי מנדלבליט להוציא מכתבי פיטורים לשר יאיר לפיד ולשרה ציפי לבני".

עצרת הענק של לומדי התורה כנגד ממשלת הזדון ורדיפת הציבור החרדי (צילום: פלאש 90)

חברי הכנסת החרדים מוחים נגד ממשלת הרדיפה (ארכיון: ערוץ הכנסת)

"בשבועות האחרונים, לרבות ביממה האחרונה תקפו השרים לפיד ולבני בחריפות את הממשלה בראשותי" אמר נתניהו, "לא אסבול יותר אופוזיציה בתוך הממשלה, לא אסבול שרים שתוקפים מתוך הממשלה את מדיניות הממשלה והעומד בראשה."

במהלך שנות כהונתה, איחדה ממשלת נתניהו השלישית את הציבור החרדי כנגדה, וזאת בעקבות שורת חוקים וצעדים שלה כנגד המגזר, דבר שבא לידי ביטוי בחוק הגיוס שאף גרם ליציאתם של מאות אלפי תלמידי ישיבה ואברכים לעצרת ענק ברחובות ירושלים כנגד רדיפת לומדי התורה.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

45 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

21
אבל הן סטודנטים והן חרדים שלא מתגייסים בגיל 18 כן ילכו לכלא, כמו שצריך.
מתי
20
למען הצלת עם ישראל-תצביעו למה שאתם רוצים או למה שהרבנים שלכם אומרים. אבל בבקשה בלי לדבר!!! אסור בתכלית האיסור לומר לשון הרע על אף פוליטיקאי גם זה שאתם הכי מעוצבנים עליו או זה שאתם חושבים לדעתכם שהוא הכי רע.
לקראת הבחירות
19
"אמת מארץ תצמח"- הקב"ה חושף את כל הבוגדים, הרמאים שפיהם וליבם אינם שוים וכידוע כל מה שאין לו שורש רוחני בעולם שלנו סופו לא להתקיים- הקנאה התאווה והכבוד מוציאים את האדם מן העולם במקום לחשוב לטובת העם לשם כך נבחרתם חושבים על כסאות והתנצחויות פוליטיות מטופשות עקב מידות קלוקלות-אין אמת.הרי בכל מקרה יבח
גיא ד
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות