

שלוש בעלות ברית חשובות של ישראל - ארצות הברית, האיחוד האירופי והשכנה ירדן, פתחו במתקפה חריפה כנגד הכוונה של ממשלת ישראל וראש הממשלה בנימין נתניהו לחדש את הבנייה בירושלים ובהתנחלויות.
דוברת מחלקת המדינה האמריקנית, ג'ן סאקי, אמרה בתדרוך היומי כי "אם ישראל רוצה לחיות בשלום, היא צריכה להוריד את המתיחות ולנקוט צעדים לכיוון השלום. הפעולות של ישראל אינן תואמות את השאיפה שלהם לחיות בשלום".
לדבריה, "אנחנו בקשר עם ממשלת ישראל בדרג הגבוה ביותר של השגרירות לקבלת עוד מידע. עמדתנו ברורה. פעילות ההתנחלויות אינה חוקית. אנחנו מתנגדים לפעולות חד צדדיות".
הדוברת הוסיפה: "יש לנו אי הסכמות עם ישראל, כולל בנוגע להתנחלויות, אבל יחסינו עם ישראל חזקים. יחסי הביטחון חזקים מאי פעם".
במקביל, האיחוד האירופי ביקש הבהרות מישראל ודרש ממנה לחזור מיידית מההחלטה על אישורים לבנייה במזרח ירושלים.
בנוסף, יו"ר הפרלמנט הירדני עאטף טראונה תקף אף הוא את ישראל. "המתקפות החוזרות ונשנות של ישראל כלפי הפלסטינים, אדמתם והמקומות הקדושים, מכעיסות אותנו כי המתקפות הללו הן מעשי טרור שאינם פחותים מאלו של דאעש".
הוא קרא לקהילה הבינלאומית "ללחוץ על ישראל לסיים את התוקפנות נגד המקומות הקדושים למוסלמים בירושלים, לעצור את הבנייה בהתנחלויות ולחדש את המשא ומתן עם הפלסטינים".
תקציר דבריו של ראש הממשלה היום בכנסת (צילום: לע"מ)
מנגד, ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר בנאומו בפתיחת מושב החורף של הכנסת כי אין שום סיבה שישראל תפסיק את הבנייה במזרח ירושלים. "קיימת הסכמה רחבה בציבור שלישראל הזכות המלאה לבנות בשכונות היהודיות בירושלים ובגושי ההתיישבות" אמר נתניהו.
לדבריו, "כל ממשלות ישראל ב-50 השנים האחרונות עשו זאת. גם לפלסטינים ברור שהמקומות הללו יישארו בישראל בכל הסדר עתידי. צרפתים בונים בפריז, אנגלים בונים בלונדון, ישראלים בונים בירושלים. לומר ליהודי לא לבנות בירושלים - למה? כי זה יחמם את האווירה? בעיני גורמים מסוימים באזור הקיום שלנו הוא זה שמחמם את האווירה".