שר הביטחון משה (בוגי) יעלון למד על בשרו מהו המחיר שמשלם מי שמעז לפגוע בממשל האמריקאי ובאינטרס הלאומי של ארה"ב.
לפי הדיווח של שמעון שיפר ב"ידיעות אחרונות", בעת ביקורו בימים אלו בוושינגטון, למעט שר ההגנה צ'אק הייגל, איש בממשל אובמה לא הסכים להיפגש איתו.
יעלון, כך מתברר נועד רק עם הייגל ועם גורמי מודיעין אמריקנים, כאשר גורמים בממשל אובמה הודו לאחר הביקור כי מנעו מיליון להיפגש עם בכירים אמריקנים בהם סגן הנשיא ג'ו ביידן, מזכיר המדינה ג'ון קרי והיועצת לביטחון לאומי סוזן רייס.
לפי ההערכות, הסיבה לכך היא התגובה האמריקנית להתבטאויות השונות של יעלון נגד קרי, בהן כינה אותו בין היתר "משיחי ואובססיבי".
ממשרד הביטחון לא נמסרה תגובה רשמית אך בסביבת יעלון דוחים את הדיווחים ואומרים: "שטויות במיץ. הייתה נסיעה מצוינת. פגישות מצוינות. זה בעיקר רעש בישראל".
"מטרת הנסיעה הייתה להיפגש עם הייגל ועם הצמרת הביטחונית בארצות הברית, היא הבסיס להכול, והפגישה הזו התקיימה והייתה מצוינת", הם טוענים, "היו גם פגישות עם גורמי ביטחון אחרים שם - זו המטרה המרכזית של הנסיעה. בכול הפגישות הללו שוב הוכח הקשר המצוין בין הממסדים הביטחוניים ובין יעלון להייגל".
יצוין כי רק בחודש שעבר, שרת המשפטים ציפי לבני ביקרה לוושינגטון ונפגשה עם ביידן, אייס וקרי, שכעת החרימו את יעלון.
גורמים אמריקנים מדגישים כי אמנם היחס שקיבל יעלון הגיע לו, וכלשונם "הוא זכה לו ביושר", אך לדבריהם היחסים הביטחוניים בין המדינות נותרו מצוינים.
בתוך כך, בראיון ל"וושינגטון פוסט", לא נמנע מיעלון מביקורת נוספת אך מרומזת על ארה"ב ואמר כי "מבלי לנקוב בשמות, זו אי-הבנה. זו יכולה להיות תמימות או אופטימיות, 'אנו המערבים יודעים מה טוב לערבים'. התפיסה ולפיה קיום בחירות יוביל לדמוקרטיה מתמוטטת לנגד עינינו, ואחת הסיבות לכך היא בורות".
יעלון אמר כי עיכוב הטילים לישראל היה עניין ביורוקרטי שנפתר וכי "מערכות הביטחון בשתי המדינות מחזיקות בקשר בלתי שביר, אך לפוליטיקאים בהן יש מחלוקות".