סגנו של מנהיג הג'יהאד האסלאמי, זיאד נחאלה, שאמר אמש כי ההסכם קרוב מאוד, צוטט הבוקר (שישי) בעיתון "אל-חיאת" באומרו כי "המלחמה כעת מאחורינו". לדבריו, "אין לנו ברירה בשלב הנוכחי אלא להגיע להסכם. זה מה שעומד בראש סדר העדיפויות שלנו. לכן אני סבור שאנחנו הולכים להסכם".
מנגד, גורם בכיר במשלחת הפלסטינית אמר כי הארכת הפסקת האש לחמישה ימים נעשתה ללא תנאי או הגבלה מסוימות וללא תמורה לכך, אלא מתוך אמונה של המשלחת כי ניתן להשיג הסכם מכובד בסבב הבא.
לדבריו, בין הנושאים שהוסכם עליהם סופית, הוסכם על העברת הכספים לעובדי החמאס ברצועה. סוכנות הידיעות הפלסטינית "מען" פרסמה הבוקר את נוסח ההצעה הישראלית שהועברה למשלחת הפלסטינית בתיווך מצרים.
לפי הדיווח, ישראל התנתה את פתיחת המעברים בינה לבין הרצועה בהסכם מפורט עם הרשות הפלסטינית. את שטח החיץ בגבול הרצועה הסכימה ישראל לבטל בהדרגה, החל מחתימת הסכם הפסקת האש ארוכת טווח.
עוד נכתב בדיווח כי ישראל הציעה סיוע לרשות הפלסטינית בשיקום הרצועה. למרות דבריו של הגורם הבכיר במשלחת הפלסטינית על כך שישראל הסכימה להעברת הכספים לאנשי החמאס ברצועה, על פי הדיווח ב"מען", בהצעה הישראלית לא הוזכרו העברת המשכורות לפקידי חמאס בעזה, והובעה התנגדותה של ישראל לשחרור אסירים והקמת שדה תעופה ונמל בעזה.
חבר המשלחת הפלסטינית שליחות, בסאם א-סאלחי, העריך כי הסיכויים להגיע להסכם הם לא יותר מ-50 אחוז. לדבריו, "יש מספר סוגיות שנפתרו ויש סוגיות שמצריכות טיפול. ההסכם עדיין צריך להבשיל. הדבר בסופו של דבר תלוי בישראל ואם היא תרצה להגיע להסכם קבוע וכולל".
הוא סירב לאשר אם נושאי הנמל ושדה התעופה הוזזו הצדה לפי שעה, אך טען כי יש פרוטוקול חתום בין הצד הפלסטיני לצד הישראלי וכעת דנים במנגנון ליישם אותו.
בתוך כך, הקבינט המדיני-ביטחוני התכנס הבוקר, כאשר ראש הממשלה צפוי לעדכן את השרים בהתפתחויות בשיחות עם ארגוני הטרור בקהיר.
הפגנת תושבי הדרום בכיכר רבין
כזכור, זמן קצר לפני העצרת בכיכר רבין בתל אביב אמש, ראש הממשלה בנימין נתניהו זימן אל לשכתו את ראשי הרשויות בעוטף עזה לשיחה מיוחדת.
נתניהו אמר לראשי הרשויות כי במידה והשיחות בקהיר לא יבשילו לכדי הסכם, הוא לא יאפשר את המשך ה"טפטוף" של ירי הרקטות ופצצות המרגמה לעבר האזור. נתניהו אמר לראשי הרשויות כי מאוד חשוב לשמר את החוסן של תושבי הדרום.