מבצע צוק איתן: יו"ר 'יש עתיד' השר יאיר לפיד אומר הצהריים (ראשון) כי הרעיון לכיבוש רצועת עזה נמצא על השולחן, כלשונו. לפיד הגיע לבקר את הפצועים בבית החולים סורוקה בבאר שבע ואמר: "אין שום דבר שהורדנו מהשולחן. המטרה היא להסיר את איום הטרור מעל מדינת ישראל, וכל האפשרויות, כולל כיבוש הרצועה, על השולחן. נבחן זאת לפי המטרות שהצבנו לעצמנו".
"המשימה אומרת" הוסיף לפיד, "נכנסים, מאתרים את מנהרות התופת והמשגרים, ופוגעים בראשי הזרוע הצבאית של חמאס. מחלישים את חמאס באופן שלא יאפשר לו לפעול כפי שפעל בימים האחרונים".
"אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו מנהרות שמהן יוצאים אנשים עם חומרי הרדמה ואזיקונים שבאו לחטוף חיילים ואזרחים או לפוצץ בתי ילדים ביישובי הסביבה. זה יימשך כמה שזה צריך להימשך".
לדבר לפיד: "המטרות נותרו כשהיו. יצאנו למבצע הזה בידיעה מהן. מצטבר מודיעין כל הזמן. ביממה האחרונה תפסנו 13 פעילי טרור שכל אחד מהם הופך לגוף מודיעין ונותן אינפורמציה שימושית בטרור החמאס".
על ביקור החיילים הפצועים אמר שר האוצר: "הלכתי בין המחלקות ודיברתי עם מח"ט גולני ומפקדי פלוגות. הם בעיקר רוצים לחזור לחיילים שלהם ואומרים אל תוותרו ואל תעצרו. מלחמה גובה מחירים, וידענו זאת ברגע שנכנסנו לעזה וגם קודם.
"לא ששנו אלי קרב להיכנס. אנחנו גם לא פוחדים כי אנו מבינים שזה חלק מהאירוע וצריך להכיר בזה שיש לזה מחירים קשים. הלב יוצא למשפחות. אנו מאחלים החלמה לפצועים ומחבקים את המשפחות השכולות. זה המחיר".
יו"ר 'הבית היהודי' השר נפתלי בנט ביקר אף הוא בדרום הארץ ואמר: "הלוחמים האמיצים שפגשתי כרגע הצילו את חיי התושבים באחד הישובים כאן. ממש כך. הם פעלו בנחישות בתוך הרצועה, חשפו והשמידו מנהרת תופת אדירה שנועדה להחדיר עשרות מחבלים לתוך המושב על מנת להרוג ולחטוף ישראלים".