קלינטון: אובמה כעס על 'רמת שלמה'

הילרי קלינטון עדיין לא הודיעה על התמודדות לנשיאות ארצות הברית, אך בספר חדש שלה היא תוקפת את מדיניות החוץ של ברק אובמה, ומספרת כיצד כעס על הבנייה בשטחים (מדיני)

|
1
| כיכר השבת |
הילרי קלינטון (צילום: פלאש 90)

עוד בטרם הודיעה האם בכוונתה להתמודד בבחירות לנשיאות ארה"ב שייערכו ב-2016, מזכירת המדינה האמריקנית לשעבר הילרי קלינטון שולפת את הנשק בקרב אותו היא מתכוונת לנהל בתקופה בו היא תתמודד: הקרב על זיכרון הציבור.

בספר "בחירות קשות" אותו חיברה וייצא לאור בשבוע הבא, קלינטון לא חוסכת בביקורת כנגד הנשיא האמריקני, ברק (חוסיין) אובמה. בספר מנסה מזכירת המדינה להרחיק עצמה מהתדמית הלקויה בחסר וזו שספגה מהלומות לא אחת - מדיניות החוץ של הנשיא המכהן.

קלינטון מותחת ביקורת נוקבת כנגד הלחץ אותו הפעיל הנשיא ברק אובמה בשנת 2009 כנגד ישראל והורה למדינה להקפיא את ההתנחלויות, צעד אותו היא מכנה "חסר תקדים". לדבריה צעד זה גרם לנשיא הרשות הפלסטינית להקשיח את עמדותיו במשא ומתן עם ישראל. "במבט לאחור, הגישה הקשה שלנו בנושא ההתנחלויות כבר בשלב מוקדם לא עבדה" כתבה היא בספרה.

קלינטון מתארת כי הנשיא ברק אובמה זעם על החלטת ישראל להורות על בנייה של מאות יחידות דיור בשכונת "רמת שלמה" בירושלים בעת ביקורו של סגנו, ג'ו ביידן.

בתוך כך, בשבוע שעבר, מזכירת המדינה האמריקנית לשעבר הילרי קלינטון הגיעה לבית הלבן, שם נפגשה עם הנשיא אובמה, לפגישה שהוגדרה פרטית ואת תוכנה ידעו רק המקורבים ביותר לאישים.

באמריקה מעריכים כי בספרה הילרי מכוונת את מאמציה לעבר הקולות היהודים בארצה, כל זאת כאשר היא מייחדת עמודים רבים על היחסים בין ישראל לארצות הברית ולא חוסכת כאמור בדברי ביקורת כנגד מדיניות הנשיא כלפי הידידה הקרובה, ישראל.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
מי צריך לשאול את נשיא הכושי מוסלמי אם לבנות בארצנו? (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
Yaron
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות