ברגע האחרון

ביבי התקפל: הביע תמיכה בריבלין

ראש הממשלה בנימין נתניהו התקפל, והודיע על תמיכתו בראובן רובי ריבלין לתפקיד הנשיא הבא של מדינת ישראל • "עברנו הרבה דברים בחיינו, ימים טובים יותר וימים טובים פחות" אמר נתניהו לריבלין • לא ברור האם הודעת נתניהו תסייע או תזיק לריבלין בניסיון לגרוף את תמיכת חברי הכנסת החרדים (פוליטי, חדשות)

|
8
| כיכר השבת |
התקפל, נתניהו וריבלין (צילום: פלאש 90)

מהפך והתקפלות של הרגע האחרון: ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע בשעה האחרונה (רביעי) ליו"ר הכנסת לשעבר ח"כ ראובן רובי ריבלין כי הוא תומך בו לתפקיד נשיא המדינה.

נתניהו שוחח בטלפון עם ריבלין והתייחס גם לתקופה הקשה שעברה בניהם אמר לו :"עברנו הרבה דברים בחיינו, ימים טובים יותר וימים טובים פחות, ואני מקווה שנעבור ימים טובים יותר. המתנתי לראות את רשימת המועמדים הסופית וכראש הממשלה וכיו"ר הליכוד אני מביע תמיכה במועמדות שלך".

מדובר בהתקפלות ברגע האחרון של נתניהו, וזאת מאחר ובכל החודש האחרון הוא ניסה להביא מועמד אחר מטעם 'הליכוד ביתנו' בכדי למנוע מצב בו רובי ריבלין - אותו הוא מתעב - ייבחר לנשיאות.

כעת, לאחר שהרשימה נסגרה, ונתניהו הבין כי נכשל בניסיונותיו לדחות את מועד הבחירות או לבטל בכלל את מוסד הנשיאות במדינת ישראל, הוא כופף את ראשו והודיע על תמיכה ברובי ריבלין.

לא ברור האם הודעת נתניהו תסייע או תזיק לריבלין, וזאת מאחר שישנם חברי כנסת - כדוגמת החרדים - שהתכוונו לתמוך בריבלין, רק בכדי להביך את נתניהו שלא היה חפץ בבחירת ריבלין.

גורם במפלגות החרדיות אמר הצהריים ל"כיכר השבת" כי: "נתניהו בתוך ליבו מייחל לרגע שריבלין יפסיד, הוא לא מסוגל לראות את רובי עולה על השטיח האדום, התמיכה הזאת הגיעה רק בגלל לחץ פנים ליכודי ורצון של נתניהו למזער נזקים, כך שההערכה היא כרגע שאנחנו נמשיך לתמוך ברובי ריבלין לנשיאות". יצוין כי בשבוע הבא תתכנס מועצת חכמי התורה של ש"ס ותכריע במי המפלגה תתמוך לתפקיד.

ריבלין עצמו, עדיין זועם על נתניהו ולא מתכוון לסלוח לו על המלחמה אותה ניהל נגדו בחודש האחרון, בכירים במערכת הפוליטית אמרו הצהריים ל-Ynet כי "ההודעה החמוצה של נתניהו לא משנה עובדה אחת: ריבלין לא יסלח לו על מה שעשה, ועכשיו נותר לראות כיצד רובי, אם ייבחר, ינקום במשפחת נתניהו".

חבר חרדי, ריבלין וליצמן (צילום: פלאש 90)

מוקדם יותר הודיע יו"ר הבית היהודי השר נפתלי בנט על תמיכתו בריבלין: "רובי הוא המועמד הטבעי לנשיאות מדינת ישראל, הוא איש ממלכתי, ציוני, אנושי, אוהב גדול של ארץ ישראל, תורת ישראל ושל עם ישראל. איש רגיש, איש שיודע להתרגש ושיודעים לרגש. כזה צריך להיות הנשיא שלי".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

3
נראה שהוא לא רוצה את ריבלין בכל מחיר לכן הוא תומך בו כדי שהחרדים לא יבחרו בו מצד שני גם אם הוא יעלה זה לא מכה גדולה בשבילו כי הוא סוף כל סוף תמך בו
רק לא ביבי
זה בדיוק מה שבאתי לכתוב, וראיתי שכתבת, ברור שזה האמת!
AVCHY
2
אפו וחמתו של נתניהו
ת.צ.
1
הכל מן השמים והכל לטובה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רבי בבר
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות