ביבי פוזל ליהדות

"אגדיר את הגמרא כבסיס למשפט"

רה"מ בנימין נתניהו אמר היום כי במסגרת חוק הלאום שהוא מקדם, הוא מתכוון לעגן את לוח השנה העברי כלוח השנה הרשמי בישראל ואת הגמרא כבסיס של מערכת המשפט. "זה חוק מאוד חשוב שישפיע על איך מדינת ישראל תראה בעתיד". נתניהו אמר את הדברים תוך כדי שיחה עם פעיל ליכוד חרדי (פוליטי, בארץ)

|
77
| כיכר השבת |
רה"מ בנימין נתניהו (צילום: פלאש 90)

ראש הממשלה בנימין נתניהו שהגיע הערב (רביעי) לכינוס וועידת הליכוד, אמר במהלך שיחה שקיים עם חבר נשיאות המפלגה החרדי יעקב וידר כי בכוונתו להפוך את הלוח העברי ללוח השנה הרשמי בישראל.

"אני הולך להתעסק בעצמי בחוק מדינת ישראל כמדינת הלאום של העם היהודי" אמר ראש הממשלה לוידר, "זה חוק מאוד חשוב שישפיע על איך מדינת ישראל תראה בעתיד". לדברי נתניהו, לא מדובר בעניין פוליטי.

"אני רוצה לעגן בחוק הזה, שיהיה חוק יסוד שמדינת ישראל קמה וקיימת על בסיס התורה והמסורת היהודית" אמר נתניהו והבטיח כי יביא להגדרת הלוח העברי כלוח הרשמי של מדינת ישראל. ראש הממשלה הוסיף לפזר הבטחות ואמר כי "נגדיר בחוק את הגמרא כבסיס למערכת המשפט הישראלית".

נתניה ווידר, הערב

בשבוע שעבר (חמישי) ביקר נתניהו בבית העצמאות בתל אביב והודיע כי החליט לקדם את חוק הלאום. לאחר ביקורת שספגה ההודעה מגורמים מהקואליציה ומהאופוזיציה, אמר נתניהו: "תמוה בעיניי שדווקא בין אלה שקוראים לישראל לעשות ויתורים בשטחי יהודה ושומרון בגלל רצונם המובן להימנע ממדינה דו לאומית, הם המתנגדים לכך שישראל תהיה מדינת הלאום היהודי. אי אפשר להתנגד לכך שמדינת ישראל תהיה מדינת הלאום של העם היהודי ובו בזמן לתמוך במדינת הלאום הפלסטינית".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

77 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

45
מדינה ציונית לא תוכל להתקיים על פי תורת ישראל לעולם. הרי הוגי החזון הציוני אמרו 'גוי ככל הגויים בית ישראל' והתורה אמרה 'לא גוי ככל הגויים בית ישראל'.
תחשוב - תבין
44
על פגיעתו בלומדי הגמרא
מיעוט נרדף
43
שראש ממשלה יגיד דבר כזה ? זה רק מראה כמה לנשים אין כוח חברתי כלל ואף אחד לא שם על דבריהן ורגשותיהן הבססיים כאן. מדינה ערבית ערסית דתית. גועל נפש
ן הנשים
הפעם זה הולך להיות קשה לביבי יש יריב רציני-בנט והם מתחרים ראש בראש על הזרם הימני
צופה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות