הבחירות לרשויות המקומיות

מליוני ישראלים יצאו להצביע

היום יפתחו הבחירות לרשויות המקומיות, שיביאו לסיומם מערכת בחירות מהסוערות שידע המגזר החרדי • ב-8,771 קלפיות יצביעו 5,469,041 בעלי זכות בחירה שיכריעו מי יהיו ראשי הערים בחמש השנים הקרובות • בצד החרדי מתח רב לקראת ההכרעות: ברקת או לאון? קריספל או פרוש? • כיכר השבת בעדכונים רצופים מכל הזירות (כיכר העיר)

|
13
|
(צילום: כיכר השבת)

הבחירות לרשויות המקומיות נפתחו, ואיתם מגיעה לסימה מערכת בחירות מהסוערות שידע המגזר החרדי בשנים האחרונות.

לפני הכל המספרים; 191 רשויות, 8,771 קלפיות, 5,469,041 בעלי זכות בחירה – 553,668 מצביעים לראשונה. 689 מועמדים לראש רשות – 481 מהם מועמדים לקדנציה שניה ויותר, 1,497 רשימות – 584 מהם חדשות. ב-2008 אחוז ההצבעה עמד על 51.8%, ב-2003 – 49.3%, ב-1998 – 57.4%. ההצבעה: מ-7 בבוקר עד 10 בלילה. תוצאות רשמיות: מ-2 לפנות בוקר עד 10 בבוקר.

אלעד

הסיפור של הבחירות הנוכחיות הוא בהחלט באלעד. קרב קשה מתנהל בין צוריאל קריספל לישראל פרוש. במהלך המערכה הסוערת יחסי ספרדים ואשכנזים התערערו, ספינים התעופפו לכל עבר, והמנצח כך נראה לעת עתה, לא הולך לוותר למפסיד במשך חמש שנות כהונתו.

המתח באוויר כאשר מהצד האחד עומדת על הכף יוקרתו של אריה דרעי, והמצד השני שמה את כל כובד משקלה משפחת פרוש.

חוץ מג' וש"ס, ישנם עוד רשימות מעניינות המתמודדות על מקום במועצת העיר, אותן סקרנו במהלך החודשים שקדמו לבחירות. טוב לאלעד, יחד שבטי ישראל ולראשונה: רשימת 'אמהות' בשם 'עיר ואם' בראשות מיכל צ'רנוביצקי, רשימה שנחשפה לראשונה כאן ב'כיכר השבת'.

ירושלים

יוקרתו של דרעי נמצאת על כף המאזניים גם בירושלים, שם יחד עם חברו הטוב אביגדור ליברמן הוצב משה ליאון כמועמד מטעם עצמו, עם תמיכה מאסיבית מהמגזר החרדי ומחלקים בציבור החילוני, בעיקר מהליכוד ומישראל ביתנו.

בירושלים, העיר הגדולה בישראל, ישנים בסביבות 90 אלף בעלי זכות הצבעה מהמגזר החרדי, שאמורים להכריע את הכף, לעת עתה ליאון לא מקבל תמיכה מוחלטת מהציבור החרדי, על כן המאבק צמוד מאוד.

בירושלים 576,406 בעלי זכות הצבעה, אך אחוז ההצבעה ככל הנראה יהיה נמוך ויעמוד על פחות מ-50%.

בחירתו של ליאון קשורה גם להתמודדות הפיקטיבית של חיים אפשטיין מועמד רשימת 'בני תורה' של הגר"ש אוירבך, שיקבל מספר קולות אפסי, אבל יזיק למשה ליאון שבנה על תמיכה מוחלטת מהמגזר החרדי.

דרמות נוספות בירושלים, הם המאבקים של מפלגת עץ ברשימת ג', ושל מפלגת טוב בראשות חנוך ורדיגר, שניהם ביחד עלולים להזיק ל-ג' ביותר ממנדט אחד. רשימת טוב צפויה על פי הסקרים, גם להכניס מועמד אחד.

בית שמש

בבית שמש, נגד כל הסיכויים נרשמה אחדות חרדית מרשמה סביב מועמדותו של נציג ש"ס, משה אבוטבול. המאבק בבית שמש הוא באופן מוחלט על צביונה הדתי של העיר בשנים הבאות, מה שהביא את יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט להדיח את המועמדת הטבעית של הבית היהודי בעיר, אישה דתית לאומית, ולהציב במקומה את אלי כהן, שאינו חובש כיפה - לו סיכויים גבוהים יותר.

גם כאן המאבק צמוד ביותר, ורווי יצרים. במידה והנציג החילוני ינצח הוא מתעתד לאכלס את השכונות המיועדות לציבור החרדי, בחילונים שיכריעו בבחירות הבאות את ציביונה של העיר.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

13 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

9
רק אילן שוחט בצפת !!!!!
שמעון
8
לוקח בגדול
ספרדי
7
ירושלים-ליאון, בית שמש-אבוטבול, בני ברק-זייברט, אלעד-קריספל, רמת גן-זינגר, צפת-חדאד, פתח תקוה-גרינברג, עמנואל-גפני.
אבי
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות