המהלך הבא של לפיד: מאבק בשבת

טיוטת הצעת חוק של 'יש עתיד', מציעה לאפשר לרשויות מקומיות להפעיל קווי אוטובוס בשטחן בשבתות ובחגי ישראל. להצעה, צפויים להתנגד ח"כי הבית היהודי בהן גם ח"כ איילת שקד שהצהירה בעבר: "לא נאפשר כמובן תחבורה בשבת או נישואין אזרחיים" (חדשות)

|
22
| כיכר השבת |
אוטובוס מרצ, שמופעל בשבתות (צילום ארכיון: פלאש 90)

טיוטת הצעת חוק של 'יש עתיד', מבקשת לאפשר לרשויות מקומיות להחליט האם ניתן להפעיל בשטחן תחבורה ציבורית בשבתות ובחגי ישראל.

כי טיוטת הצעת החוק לא מסמיכה את הרשות המקומית לאפשר תחבורה ציבורית מלאה בשטחה, אלא רק מספר מצומצם של קווי אוטובוסים שלא יעברו בשכונות בעלות צביון דתי וחרדי.

על פי הדיווח ב'דה מרקר', באם הצעת החוק תאושר בסופו של הליך, קווי האוטובוס שיפעלו בשבתות בערים השונות באישורן של הרשויות המקומיות, יתמקדו בעיקר בקישור בין איזורי הבילוי ושכונות מגורים.

לאחרונה, כתב שר האוצר יאיר לפיד ברשת הפייסבוק כי: "אני חושב שצריך תחבורה ציבורית בשבת. אני אמרתי את זה בקמפיין שלי ואני אומר את זה שוב - לא באזורים דתיים אלא בשכונות ובערים חילוניות, מפני שזה לא עניין של דת ומדינה אלא עניין סוציאלי פשוט".

ח"כ שקד, נגד תחבורה ציבורית בשבת (צילום: ליל שישי אקטואלי)

לדבריו של שר האוצר: "אין סיבה שסבא שיש לו כסף יוכל לקחת מונית לבקר את הנכדים שלו, וסבא שאין לו כסף לא יוכל, כי אין לו אוטובוס שייקח אותו לבקר את הנכדים שלו”.

"נילחם למען המטרה הזו, יהיו מלחמות שננצח ויהיו מלחמות שלא, אבל נצטרך לחכות עד שננצח" הוסיף שר האוצר.

יצויין, כי להצעת החוק צפויים להתנגד ח"כי הבית היהודי. אחת מהם, ח"כ איילת שקד כבר הצהירה לאחר הבחירות כי מפלגתה תתנגד להפעלת תחבורה ציבורית בשבת.

"יש את התחום של יחסי דת ומדינה, בו יש תהום בינינו ל'יש עתיד'. אנחנו לא נאפשר כמובן תחבורה בשבת או נישואין אזרחיים או הכרה בזרמים הקונסרבטיביים והרפורמיים, כי אנחנו מפלגה דתית" אמרה שקד באירוע של 'ליל שישי אקטואלי'.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

22 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

10
היא שמירת שבת.אם אי אפשר לכפות את הדת על היהודים אין זה אומר שצריך לחלל שבת בפרהסיה.שזה איסור בפני עצמו.
יפהיבנאל
9
לא רוצים שהממשלה תתערב בענייני החרדים. אך החרדים רוצים לכפות את דעתם על שאר האוכלוסיה
klozone
גם המפלגה שלך נגד תח"צ בשבת, תקרא מה שכתוב.
עזרא
לא תשמע ביקורת מדתילונים על החילונים חילונים מה שיעשו תמיד אהדה והערצה, על החרדים תמיד אש וגפרית גועל הדתילונות
חני
מתברר שלחרדי מותר לומר לחילוני איך לנהוג אך לא להפך.
klozone
יש הסכם הסטטוס-קוו החרדים עם בן גוריון מ-1947
לקלוזון
8
כל הזמן מתלוננים על שנאה לדתיים אבל בדיוק הדברים האלו הם מהגורמים לזה. בעירי חיפה ישנם אוטובוסים בשבת ומטרונית חדשה שפועלת בשבת גם כן. בערים אחרות יש מוניות שירות, למה שחילונים שרוצים לנסוע בסופ"ש לא יוכלו לעשות זאת אם אין להם רכב? תנו לאחרים לחיות את חייהם!
ניב
כשאתה פוגם כל העם נפגם. זה למה! אם נשב באותה אניה 50 איש. ואחד יחליט לעשות חור רק בחדר שלו בקרקע לכיוון הים. מה תגיד לו? ודאי שתדרוש שיפסיק כי כולם עלולים לטבוע! אז הוא יקום ויאמר לך תן לחיות את החיים שלי, אני עושה מה שאני רוצה בחדר שלי באניה! פשוט ליצן.. תן לחיות אתה אומר? יותר נכון לומר "תן למות
עידן
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות