

חגיגה ערבית: בשעות הלילה (רביעי) הושלם שחרורם של 26 המחבלים הרוצחים מבתי הכלא בישראל, לרצועת עזה ולרשות הפלסטינית, כמחווה על פתיחת המשא ומתן עם ישראל.
26 האסירים יצאו מכלא איילון בכלי רכב שחלונותיהם חסומים כדי למנוע תמונות ניצחון. השיירה לוותה בניידות ואופנועים של משטרת התנועה. עשרות פעילים יהודים שהפגינו נגד השחרור וניסו למנוע את מעבר השיירה נבלמו על-ידי המשטרה.
15 מהם הועברו למחסום ארז ו-11 מהם הועברו לכלא עופר. לאחר השעה 1:00 בלילה ניתן האות והרוצחים הורשו לחצות את הגבול.
נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן השתתף הלילה בחגיגות קבלת הפנים לרוצחים המשוחררים במתחם המוקטעה ברמאללה.
לאחר שהניחו זר על קבר יאסר ערפאת, קיבלם אבו מאזן בנשיקות. מלבד אבו מאזן והנהגת הפת"ח, קיבלו את פני האסירים כאלף איש בהם בני המשפחות. בעת שעברו במחסום ביתוניא, הריעו להם במקום מאות פלסטינים.
אבו מאזן, דיבר בפני המשתתפים ואמר כי זו רק ההתחלה. "אנחנו מברכים את אחינו שיצאו מאפלת הכלא לאור החירות ואומרים להם שהם הראשונים, אבל ישנם אחים אחרים שייצאו גם הם בקרוב", אמר אבו מאזן.
"לא ננוח עד שכולם יהיו איתנו", הוסיף, "אני מברך את האסירים ששוחררו ואומר להם שניפגש בירושלים".
דובר תנועת החמאס, סמי אבו זהארי, פרסם אתמול הודעת ברכה על שחרור האסירים: "חמאס מברכת על שחרור קבוצת האסירים פלסטינים. התנועה עשתה את כל הכנות הדרושות, כולל הקמת אוהל קבלת פנים לאסירים ואף נערכה מבחינה ביטחונית. אנו מסרבים להשתמש בשחרור האסירים לקדם את המשא ומתן שעלול להביא לקץ הדיון בבעיה הפלסטינית".
בעוד הערבים חוגגים את שחרור האסירים, נשמעה אזעקת צבע אדום בעיר שדרות ופיצוץ נשמע מנפילת רקטה. לא היו נפגעים ולא נגרם נזק.
בעקבות הירי תקף הלילה חיל האוויר משגרים בצפון רצועת עזה. דובר צה"ל, הטיל את האחריות לירי על ארגון החמאס ואמר כי זוהו פגיעות מדויקות.
טרם שחרורם עברו האסירים סדרת בדיקות ושיחה עם מפקד וסגל הכלא. הם התחייבו שלא לשוב לטרור ובמידה ויחזרו ייכלאו שוב לריצוי מלוא העונש המקורי יחד עם העונש החדש שיוטל עליהם.























