

המאמצים לשלום בין ישראל והפלסטינים: דוברת מחלקת המדינה האמריקנית הודיעה היום בצורה רשמית על חידוש שיחות המשא ומתן בין הפלסטינים וישראל. בנוסף, ארה"ב הביע את התנגדותה להמשך הפעילות בהתנחלויות והניסיונות להכשרת מאחזים.
דוברת מחלקת המדינה האמריקאית ג'ניפר סאקי אמרה כי "ארצות הברית אינה מקבלת את הלגיטימיות של המשך פעילות ההתנחלויות ומתנגדת לכל מאמץ להכשיר את המאחזים".
לדבריה, ג'ון קרי, מזכיר המדינה האמריקאי מאמין כי צוותי המשא ומתן מגיעים לשולחן הדיונים כשהם מחויבים לקדם את התהליך המדיני.
דוברת מחלקת המדינה אמרה, כי קרי יקיים בימים הקרובים מפגשים עם בכירים יהודיים וערבים, בכדי להיערך לקראת הפגישה בירושלים. לדברי סאקי: "זו תהיה הזדמנות לעדכן את המנהיגים על חידוש המו"מ הישיר על נושאי הליבה, ונשמע מהמנהיגים על נקודת המבט שלה".
לקראת הפגישה שתיערך בשבוע הבא בין נציגי ישראל והפלסטינים, תשחרר ישראל כבר ביום שלישי הקרוב 26 אסירים פלסטינים.