דרעי ליו"ר הכנסת: קצץ את שכרי

וועדת העבודה והרווחה החליטה לקצץ 1% בלבד משכר חברי הכנסת ולא 10% כפי שתוכנן בתחילה. יו"ר ש"ס אריה דרעי פנה ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין בדרישה לבטל את ההחלטה והוסיף כי במידה והדבר לא יתאפשר "אבקש להפחית לאלתר משכרי 10% ועל פי ההצעה המקורית" (פוליטי)

|
11
| כיכר השבת |
דורש קיצוץ בשכרו. אריה דרעי (צילום: פלאש 90)

חברי-הכנסת החליטו בשבוע שעבר קיצוץ של 1% בלבד משכרם, ולא כפי שהוצע בחוק ההסדרים לקצץ 10% משכר הח"כים.

וועדת העבודה והרווחה החליטה ביום חמישי האחרון כי שכרם של נושאי משרה ציבורית, ובכלל חברי-הכנסת יקוצץ ב-1%.

בעקבות כך, פנה יו"ר ש"ס אריה דרעי ליו"ר הכנסת יולי אדלשטיין בדרישה לביטול החלטה הוועדה לקצץ רק 1% מהשכר. לטענת דרעי, לא ייתכן שנבחרי ציבור לא ידרשו מעצמם את מה שהם דורשים מהציבור.

דרעי הוסיף ודרש כי שכרו כחבר-כנסת יקוצץ בעשרה אחוזים כפי שתוכנן בתחילה.

במכתבו, כותב דרעי לאדלשטיין כי "במסגרת חוק ההסדרים הועלתה הצעה שאושרה בקריאה ראשונה להפחית את שכרם של חברי הכנסת ב-10%, מעשה ראוי אשר מהווה דוגמא לציבור כי הכנסת איננה מנותקת מהעם ונבחריה דורשים מעצמם את שהם דורשים מאחרים".

"בסוף השבוע למרבה הפלא, החליטה ועדת העבודה והרווחה לבטל כמעט לחלוטין את הקיצוץ המתוכנן ולהעמידו על 1% בלבד", ממשיך דרעי.

לדברי דרעי, "מההעמדה בה אני נמצא כרגע כחבר אופוזיציה אין באפשרותי למנוע את הגזירות הקשות המתוכננות על הציבור כולו ובפרט על האוכלוסיות המוחלשות בישראל, אך ברור לי שאי אפשר לתת יד להחלטה שמטיבה אך ורק עם נבחרי הציבור, בזמן שכל יתר הקיצוצים עומדים על כנם ללא כוונה לערוך בהם שינוי כלשהו".

"אני פונה אליך כבוד היו"ר, כמי שאמון על שמירת מעמדה וכבודה של הכנסת בעיני העם", מוסיף דרעי במכתבו, "כי תפעל מידית לביטול ההחלטה השערורייתית שנתקבלה, ההצעה שהועברה בחוק ההסדרים על קיצוץ של 10 % היא החלטה ראויה ויש להותירה על כנה".

"במידה ומאמציך לא יישאו פרי אבקש להפחית לאלתר משכרי 10% ועל פי ההצעה המקורית", מסיים דרעי את מכתבו.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

11 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

5
איפה ה 200 מיליון שקל שנעלמו מתקציב מעיין החינוך של ש"ס ???
שסניק לשעבר
4
של 10% מהשני מליון שהוא קיבל על "יעוץ"
נוחי
3
אבל בלי נפוטיזם!!! רק מה אתה מנסה לצייר את עצמך כמגן השכבות החלשות? זה בלתי אפשרי עם עשרות המליונים ששוכבים אצלך בבנק!!!
למשפחה נזקקת
מה לך ולחשבון בנק שלו ?? הבן אדם אומר טענה נכונה ! אמרו שיורידו לחכי"ם 10 % ומורידים ב1 אחד ?? מזה בדיחה ?? כאשר אותנו רודפים לקחת כמה שיותר !!!! זה מקומם ! מה הקשר מה המצב בחשבון הבנק שלו ??? הצרות עין שלך מוציאה לך אותם מהחורים
danbarlev
מחפשים איפה לחרחר ולעורר מחלוקות וומריבות בעם ישראל. נמאסתם!
לאה
אין סיכוי. רק לסחוט.
ללא שם
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות