![פוליגרף לחברי-הכנסת. ליברמן](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2013/06/18/63cd0c50-f1ae-11ee-9d42-67d800702bc8__h386_w640.jpg)
![פוליגרף לחברי-הכנסת. ליברמן](https://images.kikar.co.il/cdn-cgi/image/format=jpeg,fit=contain,width=1200/2013/06/18/63cd0c50-f1ae-11ee-9d42-67d800702bc8__h386_w640.jpg)
יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, ח"כ אביגדור ליברמן, יוזם בדיקת פוליגרף לחברי כנסת החברים בוועדה לאחר שורת הדלפות מדיונים חסויים.
ליברמן החליט על הצעד בעקבות הדלפות מדיונים סגורים של וועדת החוץ והביטחון וכן הדלפות מוועדת המשנה לענייני מודיעין שכתבה דוח על פרשת גיוסו ומותו של סוכן המוסד בן זיגייר.
בין היתר, זעם ליברמן על הדלפת דברים שאמר ראש השב"כ יורם כהן בישיבה סגורה של וועדת החוץ והביטחון לעיתון "מעריב", לפיהם, אבו מאזן אינו מאמין עוד בהסכם שלום עם ישראל.
ההדלפות הללו עוררו את זעמו של ליברמן, והוא כינס דיון במהלכו דרש שחברי הוועדה יעבור בדיקה במכונת אמת כדי להבין מי מחברי הכנסת או עובדי הוועדה אחראי להדלפה.
חברי וועדת המשנה הם הח"כים עופר שלח (יש עתיד), אריה דרעי (ש"ס), בנימין בן אליעזר (העבודה) וצחי הנגבי (הליכוד).
ב"מעריב" דווח הבוקר כי היועץ המשפטי של כהנסת, עו"ד איל ינון, הבהיר לליברמן כי יש קושי לנקוט במהלך שכזה ולאכוף על חברי הכנסת הנהנים מחסינות פרלמנטרית בדיקה שכזו.
דובר הוועדה מסר בתגובה כי "הוועדה בוחנת היבטים שונים כדי למנוע מקרים של הדלפות שיש בהן כדי לפגוע בביטחון המדינה".