הפוליטיקה הישראלית הייתה בהלם מהצלחתו של נפתלי בנט שהכפיל את כוחה של של מפלגת הבית היהודי, והביא אותה להישג מרשים של 12 מנדטים.
בתחילה היה מי שסבר כי מדובר בגידול משמעותי בציבור הדתי לאומי, אלא שכעת מתברר, כי בנט זכה לתמיכה מרשימה דווקא בקרב הציבור החילוני, מה שגם גרם לו ככל הנראה לאחר הבחירות, להעדיף את יאיר לפיד על פני 'אחיו' החרדים.
הפרופסור אשר כהן, מהמחלקה למדעי המדינה באוניברסיטת בר אילן, ערך ניתוח של תוצאות הבחירות במפלגתו של שר הכלכלה נפתלי בנט. את הדו"ח, יציג הפרופסור כהן הערב (ה') בכנס של מפלגת 'הבית היהודי' המיועד למצביעים החילוניים.
הפרופ' כהן אמר ל'הארץ' כי: "יש בבית היהודי לפחות שני מנדטים חילונים מובהקים שהגיעו מקיבוצים, מריכוזים של עולי חבר המדינות ומיישובים חילונים, דוגמת להבים. אין כמעט מקום בארץ שהבית היהודי לא הכפיל את כוחו, חוץ מאשר בריכוזים ציוניים-דתיים. לא היתה חזרה של ציונים דתיים למפלגה. הם לא יכולים בשום מצב להוות הסבר לקפיצה במספר המנדטים של המפלגה במערכת הבחירות".
פרופסור כהן אסף במהלך הניתוח המיוחד את נתוני 100 הקלפיות הגדולות, רובן בקיבוצים, שבהן התמיכה בגוש 'המרכז-שמאל' עמדה בבחירות הקודמות, בשנת 2009, על כ-90%. בנוסף, בבחירות הקודמות ל'הבית היהודי' או לאיחוד הלאומי הצביעו באותן קלפיות כ-150 איש בלבד.
אולם, בבחירות האחרונות, בהן גרף בנט הישג מרשים, עלה שיעור התמיכה במפלגתו של בנט במעוזי השמאל המובהקים ביותר מפי 2, ו-350 מצביעים בקלפיות אלו נתנו את קולם למפלגתו של בנט.
הפרופסור כהן ניסה להסביר את העלייה של מצביעי הבית היהודי החילונים: "הפרסונליזציה הסתירה את הרשימה, הקמפיין התמקד בנפתלי בנט, ולא באורית סטרוק. בנט לא דיבר הלכתית, אלא יהודית. לא דתית, אלא תרבותית. לא אורתודוקסית, אלא ציונית. הוא היה ישראלי. המצביע החילוני אמר לעצמו, 'אחד כזה אני יכול לראות במילואים איתי. זה שהוא עם כיפה על הראש זה בסדר'”.