

למרות הסקרים שהעניקו לו בתקופה שקדמה לבחירות רק כ-11 מנדטים ואף פחות מזה, הפתיע היום יאיר לפיד העומד בראש 'יש עתיד' עם תוצאה גדולה במיוחד.
בציבור החרדי קיים חשש לא מועט מההצלחה לה זכה לפיד. החשש נובע בעיקר מהצהרותיו בתקופה האחרונה לפיהם 'כולם חייבים לשרת'.
מלבד זאת, החשש הינו עקב הזכרון שקיים אצל הציבור החרדי מאביו של יאיר לפיד, טומי ז"ל שהקים את מפלגת שינוי שהנהיגה מצע אנטי חרדי.
למרות זאת, לפיד הצהיר לא פעם, כי מפלגתו אינה מפלגת המשך של אביו. וכי הוא אינו שונא את המגזר החרדי.
במאמר אותו פרסם לפיד ב'כיכר השבת' לפני מספר חודשים, טען כי הוא אינו שונא את המגזר החרדי, וכי בעייתו הינה רק עם הפוליטיקאים החרדים,
"איני מצליח שלא להיעלב בכל פעם שאני קורא או שומע שאומרים עלי שאני שונא חרדים, יהודים, או את הדת היהודית" כתב אז לפיד
לדבריו, "זה מעליב למרות שאני יודע ומבין את הצורך הפוליטי העומד מאחורי הטיעון הזה. המפלגות החרדיות – ש"ס ויהדות התורה – זקוקות כאוויר לנשימה רק לדבר אחד: לאוייב".
"מדוע? מפני שאם לא יהיה להן אוייב – אם לא יהיה להן מישהו שאפשר לאחד את המצביעים שלהן כנגדו ולהשתמש בו כדי להפחיד את התמימים – ש"ס ויהדות התורה יצטרכו לענות לציבור החרדי על השאלות הבאות: מדוע אחרי שנים ארוכות שהן בשלטון הציבור החרדי הוא עדיין העני ביותר בישראל? מדוע יש כעס, מתח ושנאה גדולים כל כך בין חרדים לחילונים במדינת ישראל? מדוע הן לא התייצבו למול תהליך ההקצנה שעובר הרחוב החרדי ואיפשרו לשוליים הקיצוניים להכתיב את הטון בנושאים כמו מעמד האשה, החינוך, הגיוס, או היציאה לעבודה?".
בסיום המאמר, לאחר שהביע את דעתו במגוון נושאים שעומדים על סדר יומו של הציבור החרדי כמו גיוס לצה"ל ועוד, כתב לפיד כי על המגזר החרדי והמגזר הכללי לדון בנקודות הרגישות, מבלי לראות את הצד השני כאוייב, זאומרו כי עלינו למנוע עימותים בין הזרמים בציבור הישראלי: "איך נוכל למנוע אותם? אם נזכור שלא כל מי שחושב אחרת מאתנו הוא האוייב".
ישב עם המפלגות החרדיות בקואליציה?
השאלה הגדולה כעת היא, האם יאיר לפיד שהצליח לזכות בתואר "הפתעת הבחירות" יישב בקואליציה משותפת על החרדים.
לפני תקופה דווח בערוץ 2, כי לפיד העומד הצהיר שלא יצטרף לקואליציה יחד עם המפלגות החרדיות. אולם מסרטון שפורסם ברשת היוטיוב, עולה כי לפני מספר חודשים חשב יאיר לפיד אחרת.
בסרטון, נראה יאיר לפיד כשהוא מדבר עם סטודנטים חרדים בקריה האקדמית 'אונו'. יאיר לפיד נשאל על ידי אחד הנוכחים האם יישב בקואליציה יחד עם המפלגות החרדיות וענה "אני מוכן לשבת בקואליציה עם כל אדם".
לאחר מכן הסתייג לפיד מהתשובה הבלתי מסתייגת שנתן ואמר, כי מחמת היותו עיתונאי (נכון לאז) הוא לא יישב בקואליציה. למרות זאת המשיך לפיד ואמר כי במידה ואכן יצטרף לקואליצייה הוא יישב עם כל אדם שדואג למדינה כמוהו.
לפיד אמר אז כי ההחרמה של אביו טומי ז"ל את המפלגות החרדיות לא רלוונטיות לזמננו: "ההחרמות האלה, אני מבין מאיפה השאלה באה, בגלל שאבא שלי יזם את הסלוגן "ממשלה בלי חרדים". זה היה גם לא בהכרח לא נכון לזמנו, זה היה שיעור בצביעות לעסקנים החרדים"
כעת, השאלה היא איזה יאיר לפיד נראה בימים הקרובים, את יאיר לפיד של לפני ההצטרפות לפוליטיקה, או את יאיר לפיד החדש. ההשפעה כמובן - על המגזר החרדי כולו.
יאיר לפיד, מתי נולד, ומתי הפך לכוכב?
יאיר לפיד נולד בשנת תשכ"ג למשפחה תקשורתית מפורסמת. אביו יוסף (טומי) טומי היה עיתונאי, סבו דוד גלעדי היה ממייסדי "מעריב", ואמו שולמית הינה סופרת.
את דרכו העיתונאית החל יאיר לפיד במהלך שירותו הצבאי ככתב העיתון "במחנה", לאחר מכן מילא תפקידים שונים בעיתונות המקומית, ובשנת תשנ"א החל לכתוב טור שבועי, תחילה ב"מעריב" ולאחר מכן ב"ידיעות אחרונות". לפיד היה גם איש טלוויזיה, והנחה תוכנית אירוח פופולרית ואת התכנית "אולפן שישי".
בטוריו ובנאומיו הרבה לפיד לעסוק בסוגית הזהות היהודית-ישראלית, ביחסי הדת והמדינה, במצב מערכת החינוך, במצבו של מעמד הביניים הישראלי, ועוד. שמועות על מעברו לפוליטיקה ליוו אותו לאורך השנים עד שבתחילת 2012 עזב לפיד את עבודתו בערוץ 2 והצהיר כי הוא מתכוון לרוץ לכנסת.
מסלול חייו של יאיר לפיד מקביל למסלול חייו של אביו טומי: שניהם היו אנשי תקשורת מפורסמים שעברו לפוליטיקה, שניהם הקימו מפלגה שייצגה את המגזר החילוני. עם זאת, הבן יאיר מרבה ליצור בידול בינו לבין אביו. טומי נהג לתקוף את החרדים בצורה ברורה ונוקבת, הבן יאיר טוען כי פניו להידברות ולמו"מ. ברשימתו "יש עתיד" הוא אף צירף אישיות דתית-לאומית, הרב שי פירון. יש שמסכימים כי הבן יאיר אינו הולך בדרכי אביו, יש שרואים בו את אותה הגברת בשינוי אדרת.