פרס מותח ביקורת על נתניהו וליברמן

נשיא המדינה שמעון פרס מותח ביקורת חריפה על התנהלות ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר החוץ אביגדור ליברמן בזירה המדינית ואומר כי "תפקיד הדיפלומטיה הוא לא לרמות אויבים". פרס הוסיף ואמר כי "כדיפלומט עדיף תמיד להיות אריה בעור של כבשה, ולא כבשה בשאגות של אריה ולהבהיל את כל העולם". בתגובה, 'הליכוד ביתנו' תוקפים את דבריו: מעודד גינוי ישראל (מדיני)

|
5
| כיכר השבת |
פרס בדבריו מול השגרירים (צילום: פלאש 90)

"תפקיד הדיפלומטיה הוא ליצור ידידים, ולא לרמות אויבים", כך אומר הבוקר (ראשון) נשיא המדינה בביקורת חריפה שהוא מותח על התנהלות ראש הממשלה ושר החוץ בזירה המדינית.

פרס נשא דברים בפני למעלה ממאה משגרירי ישראל בעולם שבגיעו ארצה לכנס השנתי של משרד החוץ, ומתח ביקורת על בנימין נתניהו ואביגדור ליברמן בהתנהלותם בנושא הפלסטיני.

בדבריו, שצוטטו באתר 'הארץ', אמר פרס כי הנשיא הפלסטיני מחמוד עבאס הוא פרטנר לשלום. "אני מכיר אותו 30 שנה", אמר פרס, "אף אחד לא ישנה את דעתי על אבו-מאזן, אפילו אם יגידו לי שאני לא יכול להשמיע אותה כי אני נשיא".

"כדיפלומט עדיף תמיד להיות אריה בעור של כבשה, ולא כבשה בשאגות של אריה ולהבהיל את כל העולם", אמר פרס והוסיף כי "תפקיד הדיפלומטיה הוא ליצור ידידים, ולא לרמות אויבים".

פרס הוסיף ואמר: "אני יודע שיש ביקורת על הדברים של אבו-מאזן ויש לו ביקורת גם עלינו. גם אנחנו לא מחבקים ומהללים אותו, אבל היום בשביל מנהיג ערבי שקם ואומר בפומבי שהוא בעד שלום, נגד טרור, בעד מדינה מפורזת בקול רם... תשימו את עצמכם בנעליו, אמירה כזו על צפת מחייבת המון אומץ לב. איני מכיר מנהיג ערבי אחר שאמר דבר דומה".

הנשיא הדגיש בדבריו כי אין אלטרנטיבה לפתרון שתי המדינות. "אם מישהו שולל את רעיון שתי מדינות הלאום הוא צריך להגיד מה הוא מציע במקום", אמר פרס, "גם אם לא נגיד מה במקום, המציאות תקבע את האלטרנטיבה".

"אני אומר לכם חד-משמעית שהרעיון של מדינה דו-לאומית מסכן את האופי הרצוי של הציונות, היהדות והדמוקרטיה", אמר הנשיא פרס ודחה את דרישת נתניהו כי הפלסטינים יכירו בישראל כמדינה יהודית. "המדינה בנויה על הגדרה עצמית - אני לא צריך להגדיר מה האופי של המדינה הפלסטינית והם לא צריכים להכיר באופי שלנו. זה לא מוטל בספק".

הליכוד תוקף: מצער מאוד. מעודד גינוי ישראל

בתגובה לדברים, יוצא 'הליכוד - ביתנו' במתקפה חריפה על הנשיא. "מפאת כבודו של נשיא המדינה נתייחס רק לגופם של דברים, מצער מאוד שנשיא המדינה בוחר להביע דעה פוליטית אישית שמנותקת מעמדת הציבור בישראל לגבי אבו-מאזן סרבן השלום", נמסר.
"מצער עוד יותר שהנשיא בוחר להציג דווקא בפני שגרירים זרים עמדה פוליטית המעודדת את הגינויים לישראל בזירה הבינלאומית", אומרים בליכוד ביתנו.
"ראש הממשלה קרא עשרות פעמים לאבו-מאזן לחזור לשולחן המשא ומתן, ואף פעל רבות לשם כך", אמרו עוד במטה הליכוד-ביתנו. "לצערנו אבו-מאזן, שסרב אפילו להצעתו של אולמרט, מעדיף לחבור לחמאס ולפעול כנגד ישראל בכל זירה אפשרית".
עוד נמסר כי "חבל שנשיא המדינה לא הסביר לשגרירים הזרים כיצד מתיישבות אמירותיו על אבו-מאזן עם העובדה שהוא אפילו לא גינה את ירי הטילים על אזרחי ישראל".

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

5 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות