

יהדות התורה מנסה לקושש קולות גם מהציבור החילוני: במסגרת ההערכות לבחירות, ערכה המפלגה סקר פנימי שבו נבדק היקף התמיכה בראשי המפלגה - סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, ויו"ר ועדת הכספים משה גפני.
את הסקר הזמינו יועציהם של השניים, יעקב איזק וירח טוקר, ועל עריכתו הופקד איש המחקר רפי סמית.
הנתונים הגיעו לידי העיתונאי יעקב ריבלין מבקהילה והם נחשפים כאן במלואם.
מהסקר עולה כי למרות הפופולאריות של ליצמן וגפני בציבור הכללי, הסיכוי שחילונים יצביעו ליהדות התורה כמעט ואינו קיים.
למרות זאת, אנשי יהדות התורה יכולים להתעודד מאחוזי הפופולאריות של ראשי המפלגה - שגבוהים אף יותר מאלה של תנועת ש"ס.
על פי הניתוח של ריבלין, מידת ההערכה לה זוכים בשיקלול כולל ליצמן וגפני גוברת על מידת ההערכה הציבורית בקהל הישראלי של דרעי וישי.
לשאלה מהי שביעות הרצון שלך מתפקוד אלי ישי ויעקב ליצמן, השיבו 28 אחוזים כי הם די מרוצים או מאוד מרוצים, זאת לעומת 34 אחוזים לליצמן.
לשאלה "האם דעתך חיובית על אריה דרעי ומשה גפני", השיבו 29 אחוזים מהנשאלים כי דעתם על דרעי חיובית ואילו 60 אחוזים דעתם שלילית, ומנגד השיבו 30 אחוזים כי דעתם על גפני חיובית ורק 36 אחוזים השיבו בשלילה.
מהסקר עולה נתון מפתיע נוסף: אחוז התמיכה של הציבור המסורתי/חילוני במפלגתו של חיים אמסלם עולה על זה של ש"ס. בעוד 14 אחוזים מהקהל הכללי סבורים שייתכן ויצביעו לש"ס, 17 אחוזים אמרו כי ישקלו להצביע ל"עם שלם".



