

התחלה לא מחמיאה: ציפי לבני, יו"ר 'קדימה' לשעבר, הכריזה אתמול (שלישי) על הקמת מפלגה חדשה, "התנועה" שמה, והבוקר, בסקר עדכני בעיתון 'הארץ', רשימתה החדשה גורפת רק שבעה מנדטים.
לפי הסקר החדש שנערך אתמול על-ידי מכון 'דיאלוג' בפיקוחו של הפרופ' קמיל פוקס מהחוג לסטטיסטיקה באוניברסיטת תל אביב, לבני לא מצליחה לגרוף מנדטים אלא בעיקר לפגוע במפלגת העבודה ובמפלגת 'יש עתיד', ששתיהן מפסידות 5 מנדטים כל אחת, בסקר הנוכחי לעומת הסקר הקודם. המנדטים הללו מתחלקים בין לבני, מרצ ומפלגות אחרות.
ציפי לבני, למרות יומרתה, כלל לא נתפסת כאלטרנטיבה לנתניהו. הנסקרים נשאלו בדבר ההתאמה לראשות הממשלה, 68% השיבו שנתניהו מתאים לתפקיד לעומת 21% בלבד שסבורים כי לבני מתאימה לראשות הממשלה.
לעומת לבני, הליכוד ביתנו חזקה. למרות הפסקת האש ולמרות הרשימה החדשה שנבחרה, היא גורפת 39 מנדטים. מפלגת 'העבודה' זוכה ל-18 מנדטים בלבד, תנועת ש"ס ממשיכה לדשדש ולא מצליחה לפרוץ את הקו של 11 המנדטים.
'יש עתיד' של לפיד , כאמור, יורדת וזוכה ל-8 מנדטים בלבד, 'הבית היהודי' בראשות נפתלי בנט יורדת מעט ומקבלת רק 8 מנדטים, 'יהדות התורה' שומרת על ששת המנדטים שלה, 'מרצ' מתחזקת קמעא ומקבל 5 מנדטים, 'עם שלם' של חיים אמסלם מדשדשת סביב אחוז החסימה ומקבלת 3 מנדטים. 'קדימה' ו'עוצמה לישראל' מקבלות 2 מנדטים כל אחת, כאשר 'קדימה' מחד נמחקת לחלוטין ואילו 'עוצמה לישראל' מצליחה להתקרב לאחוז החסימה.
מתוצאות הסקר עולה כי למרות לבני ואולי בשל ריבוי מפלגות מרכז-שמאל, הגוש הזה מתדלדל ועומד כעת על 51 מנדטים בלבד - כולל 11 מנדטים של המפלגות הערביות, זאת לעומת 69 מנדטים בגוש הימין-דתיים כולל מפלגתו של אמסלם.
הסקר בחן לסיום את לכתו של שר הביטחון אהוד ברק. כמחצית מהנשאלים רוצים לראותו בתפקיד שר הביטחון בממשלה הבאה, אך אחוז נמוך בהרבה מצטער על פרישתו. מה שמוכיח, שהציבור מעריך את ברק כמר ביטחון אך לא כפוליטיקאי.