ביבי שולף שוב

מאחורי המפץ: חשש מגוש שמאל

ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס מסיבת עיתונאים משותפת יחד עם יו"ר מפלגת 'ישראל ביתנו', אביגדור ליברמן. השניים הודיעו על איחוד בין שתי הרשימות לאחת גדולה - הליכוד ביתנו. איך תתבצע החלוקה? פרטים ראשונים על האיחוד המפתיע (בארץ)

|
31
| כיכר השבת |
נתניהו וליברמן. מתאחדים (צילום: פלאש 90)

ראש הממשלה בנימין נתניהו כינס מסיבת עיתונאים משותפת יחד עם יו"ר מפלגת 'ישראל ביתנו', אביגדור ליברמן. השניים הודיעו על איחוד בין שתי הרשימות לאחת גדולה - הליכוד ביתנו.

על פי הדיווח בערוץ 2, במקום ראשון ברשימה המשותפת יוצב בנימין נתניהו, במקום השני אביגדור ליברמן, במקומות 3 ו-4 יוצבו חברי כנסת של הליכוד, ובמקומות 5 ו-6 אנשי ישראל ביתנו.

עדיין לא ברור איך תהיה חלוקת המקומות בשאר הסיעה.

ההערכה היא כי המהלך נועד להבטיח שהליכוד תהיה המפלגה הגדולה בכנסת בכל תרחיש אפשרי. בנוסף, ייתכן שנתניהו חשש מחזרתו של ראש הממשלה לשעבר, אהוד אולמרט, לחיים הפוליטיים, ומחזרתו של אריה דרעי שעלול להגדיל את גוש השמאל משמעותית.

נתניהו התקשר הערב לשלושת חברי ההנהגה בש"ס ועדכן אותם על האיחוד.

מהנהגת ש"ס נמסר בתגובה "אנו מברכים על האיחוד בין ישראל ביתנו לליכוד, האיחוד מחדד את העמדות והבחירה הופכת לפשוטה יותר, כעת ברור לכל שיש רק מפלגה אחת שדואגת לשכבות החלשות ולמסורת ישראל".

, (נתניהו וליברמן בשנת 1996. צילום: פלאש 90)

בכיר בליכוד העריך בשיחה עם ynet כי נתניהו חשש שליברמן עלול להעדיף שותפות אחרת לאחר הבחירות, ולכן הוא פעל כדי לאחד בין שתי הרשימות. "ביבי ראה שאולמרט ולבני יכולים להפוך לכוח פוליטי משמעותי, שיוביל לשיתוף פעולה עם ליברמן, ולכן הלך על מהלך האיחוד כדי למנוע מהלך פוליטי כזה".

השר גלעד ארדן אמר הערב לערוץ 2 בתגובה לאיחוד הצפוי: "מרכז הליכוד עדיין צריך לאשר את המיזוג הזה. בראייה הלאומית, יש לליברמן ולנתניהו עמדות משותפות שרואות את טובת כלל הציבור".

ליברמן שימש כמנכ"ל משרדו של נתניהו בשנת 1999.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

31 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

15
מי שפגע באלי ישי, לא שווה לכס הגדול.
אוריע
תשתוק כבר ותפסיק לחלוק על דעת תורה. הרב אמר וזהו. אלי ישי מסכים ורק אתה טיפש מטופש עושה רעש
מאור בטאשוילי
14
הם חוששים כי חילונים רבים שקצה נפשם בסחטנות החרדית, ינטשו מפלגתם ויצביעו ללפיד.
דן סגל
13
לימין שלא תפזול לשמאל .
עוזב את ש"ס
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות