דריכות בש"ס

שיעור הגר"ע: אף מילה על דרעי

אמש הועבר שיעורו של נשיא מועצת חכמי התורה מרן הרב עובדיה יוסף. עיתונאים רבים, בהם כתבים פוליטיים, עקבו בדריכות אחר דבריו של הרב עובדיה, בציפייה להכרזה ברורה על זהותו של יו"ר ש"ס. למרות זאת, הרב עובדיה לא התייחס לנושא (אקטואליה)

|
41
| כיכר השבת |
הרב עובדיה ודרעי, בימים אחרים (צילום: פלאש 90)

אמש נמסר שיעורו של נשיא מועצת חכמי התורה מרן הרב עובדיה יוסף. עיתונאים רבים, בהם כתבים פוליטיים, עקבו בדריכות אחר דבריו של הרב עובדיה, בציפייה להכרזה ברורה על זהותו של יו"ר ש"ס לבחירות הקרובות.

כפי שדווח בכיכר השבת, הרב לא הכריז על זהות היו"ר במהלך השיעור הקרוב. במהלך השיעור חש הרב שלא בטוב והשתעל פעמים רבות.

בני ביתו של הרב שוחחו איתו, וביקשו שלא יעלה את הנושא כדי לאפשר את המשך המשא ומתן המתקדם בין אנשי ישי לאנשי דרעי.

יצויין כי בבית הרב סרבו לאפשר לכלי תקשורת לסקר את השיעור מבית הכנסת עצמו.

בתוך כך נודע לכיכר השבת, כי בניגוד למנהגו רב השנים, דרעי לא הגיע השבת לביתו של מרן הרב עובדיה יוסף משום ששהה באירוע משפחתי בשכונת הרכס בירושלים.

כלי התקשורת יעקבו מחר אחר ברית המילה לנכדו של הרב משה יוסף, בו צפוים להשתתף יחד אריה דרעי ואלי ישי.

בסוף השבוע (שישי) נמשך מרתון הפגישות בין אנשי דרעי לישי, שעניינם חלוקת התפקידים החדשה בש"ס, שני הצדדים מקיימים פגישות עם רבנים ובכירים במפלגה.

בשישי נפגש אריה דרעי עם חבר מועצת חכמי התורה הגאון הרב שמעון בעדני.

בחמישי פורסם כאן לראשונה על כך שהמגעים בין הצדדים נמשכים ביתר שאת, ויתכן וכבר במוצאי השבת הקרובה, תצא ההצהרה הרשמית על חזרתו של דרעי לתנועה.

ל'כיכר השבת' נודע כי בסוף השבוע (חמישי) בשעות הצהריים הוחלט על פגישה דרמטית ומכרעת בין ראש ישיבת "פורת יוסף" הגאון הגדול הרב שלום כהן, חבר מועצת חכמי התורה של ש"ס והבכיר שבה, אשר אריה דרעי נחשב כמקורב אליו, לבין היו"ר הנוכחי השר אלי ישי.

הפגישה התקיימה בשעות הערב במקום סודי בירושלים, שם ישבו ודנו שני הצדדים בחלוקת התפקידים בין אלי ישי ואריה דרעי.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

41 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

20
ישיי קיבל את הכסא על מגש של זהב , העבודה הייתה של דרעי , אז שיחזיר ולא יהיה חזיר, כי זה לא שלו
אסתר
19
אלי ישי אתה צריך לנשק את הרגליים והידיים לאריה דרעי ולזוז הצידה אריה שכב על הגדר בשביל תנועת ש''ס אחרי שהוא גידל אותך אתה באת ולקחת אתה לא מתבייש אבדה הבושה בעולם ?
שמואל
18
אלי ישי אם כל הכבוד לא יודע לחבר בין כל חלקי העם אריה דרעי יודע לכן הוא מנהיג ואלי ישי לא
זה אריה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות