יממה אחרי פשיטת המשטרה על עיריית נתניה הותר הבוקר (ג') לפרסום שמם של החשודים בפרשת השוחד האחד עורך הדין החרדי אברהם גוגיג מי שהקים את ישיבת ראדין ואף ניהל אותה בעבר וצפריר פיירברג, בנה של ראש העיר מרים פיירברג-איכר. כאמור הם שניים מתוך ארבעת החשודים שלהם מייחסת המשטרה עבירות של שוחד ומרמה בתחום הנדל"ן.
בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרו של פיירברג בחמישה ימים. במהלך הדיון נרמז על ידי המשטרה כי גם ראשת העיר מעורבת לכאורה בפרשה. במקביל הוארך מעצרם של החשודים הנוספים: הקבלן והיזם אברהם תשובה יישאר במעצר יומיים, עורך הדין אברהם גוגיג יישאר במעצר חמישה ימים, והאדריכל גבי טטרו יישאר במעצר שמונה ימים. המשטרה טוענת כי צפריר פיירברג קיבל שוחד עבור אדם אחר בתמורה לקידום פרויקטים של בנייה ברחבי נתניה. עוד טענו במשטרה כי מי שקיבל את השוחד היו בכירים בעיריית נתניה.
בהחלטתו ציין השופט עמית מיכלס כי "קיים חשד סביר הקושר את כל החשודים. מחומר החקירה עולה תמונה עגומה שלפיה כמה גורמים בכירים בעירייה חברו לבעלי הון לצורך קידום פרויקטים והשבחת קרקעות בעיר כשטובות ההנאה נאמדות במיליוני שקלים. לפחות לגבי חלק מהפרויקטים, מדובר במעשים שנעשו בשיטתיות בשילוב ידיים עם גורמים שונים וניצול מעמדם בעירייה".
במהלך הדיון הבוקר בבית המשפט אמר נציג המשטרה כי "מדובר בשוחד בהיקפים גדולים". בהתאם לכך ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם של ארבעת החשודים בעשרה ימים.
לדברי נציג היחידה הארצית לחקירות הונאה, "החקירה מורכבת ומסועפת, מדובר בחשדות חמורים שמיוחסים לחשודים. ממצאי החקירה בשלביה הנוכחיים מגלים כי בכירים בנתניה חברו כשותפים לבעלי הון ובעלי נכסים בתמורה לקידום פרויקטים ותוכניות בנייה".
הוא אמר עוד כי "עולה בצורה מובהקת ביותר חשד לשחיתות ציבורית. החקירה הסמויה מנוהלת זה כמה חודשים, והיום עם החשיפה זה מחייב מעצר חשודים. התשתית העובדתית שנאספה נגד החשודים עברה את משוכת החשד הסביר ועוד מעבר לכך".
כזכור, אתמול פשטו בלשי להב 433 על עיריית נתניה בתום חקירה סמויה שהתנהלה לגביה בחודשים האחרונים. שוטרים ואנשי רשות המסים עיכבו לחקירה את ארבעת החשודים. מהמשטרה נמסר אתמול כי במסגרת פרשה 255 נחשף חשד לשוחד ומרמה בהקשר לפרויקטים בתחום הנדל"ן בנתניה.
עוד נמסר אתמול מהמשטרה: "הודות לחקירה הסמויה של משטרת ישראל ורשות המסים, בסיוע הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור ובליווי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה, ביססו חשד לכך שגורמים העוסקים בתחום הבנייה, פעלו לקידום ענייניהם בעיריית נתניה שלא כדין, בין היתר באמצעות מתן שוחד וטובות הנאה לגורמים בעירייה ולמקורבים להם, תוך שהמעורבים פועלים בניגוד עניינים ומבצעים שורת עבירות מרמה ומס".