פרשת פישר: היום (ראשון) נפתח בבית המשפט המחוזי בירושלים, שלב הטיעונים לעונש, במשפטו של רפ"ק בדימוס ערם מלכה, הפרקליטות מבקשת לגזור עליו 10 שנות מאסר.
מלכה הודה כבר בעבירות המיוחסות לו בהן לקיחת שוחד, מרמה והפרת אמונים ושיבוש הליכי משפט. בתמורה להודאה סוכם כי המקסימום שהפרקליטות תוכל לדרוש יהיה 10 שנות מאסר וכי לא יוטלו עליו סנקציות כספיות. מנגד, פרקליטיו ביקשו להסתפק בשנתיים עד חמש שנות מאסר וזאת בשל הודאתו וכן בשל מצבו הרפואי.
עו"ד קרן אלטמן ממח"ש תיארה את מעשיו של מלכה: "מדובר בקצין משטרה שהעביר באופן שיטתי מידע כמוס לעורך דין שגייס על בסיס המידע לקוחות. אלה העבירו כספי שוחד שהשניים חלקו ביניהם והביאו לשיבוש חקירות. מדובר בתוכנית עבריינית מהפכנית וחדשנית. חריגות הפרשה נובעת מאופי השחיתות, התעוזה התחכום תוך שיבוש הליכי משפט באופן חסר עכבות. מדובר במקרה תקדימי שאין לו אח ורע".
לדבריה, "מדובר בבגידה של ממש. יחידות חוקרות אינן יכולות לתפקד אם מועד המעבר מחקירה סמויה לגלויה נחשף, ואם לנחקרים יש מעין סוכני ריגול המחזיקים במידע מסווג. הנאשם פגע בקודש הקודשים במערכת אכיפת החוק. הוא שימש כחפרפרת ביחידה, תוך שמעל באמון מפקדיו והציבור כולו".
מנגד, עורך דינו של מלכה עופר ברטל, תיאר כיצד הצליח רונאל פישר לפתות את מלכה, ניצל מצוקה משפחתית שלו ובמילות חנופה גרר אותו למעשים המתוארים בכתב האישום.
מלכה קיבל את זכות המילה האחרונה, ופנה בדמעות לשופט יעקב צבן: "עצם המעמד כנאשם עבור קצין בכיר הוא עונש. בושה. אני מתבייש כל כך להיות במעמד הזה. אבל אני לא מאשים אף אחד. אני מאשים את עצמי. נרדמתי בשמירה על הערכים".
"אני לא פושע. אין לי התנהגות עבריינית. הגעתי עד ליום הארור הזה במאי 2012 רק אחרי שהכרתי את האיש הזה. הייתי אדם שעשה כמעט הכול למען הזולת. למען הציבור. תרמתי מעבר לאדם רגיל במדינה. שמענו פה סיפורים מאנשים שלא רציתי שיספרו את מה שעשיתי להם בסתר. אני יכול להגיד שיש עוד עשרות מקרים".
הוא הוסיף: "כל חיי עזרתי לאנשים שקופים. היום אני איש שקוף. אני אומר לבית המשפט - הודיתי, אני כל כך מצטער על מה שעשיתי. הלוואי ויכולתי להחזיר את הגלגל לאחור. זה היה מפגש בעייתי. הידרדרתי לתהומות שלא חלמתי עליהם. הייתי בתוך הקשר האידיוטי הזה ואיבדתי את הערכים שלי".