

כשל חמור ביותר: משטרת ישראל פרסמה בצהריים (שני) את מסקנות הוועדה לבדיקת הטיפול המשטרתי בשלבים הראשונים של אירוע חטיפת הנערים. המפכ"ל רב-ניצב יוחנן דנינו הורה על נקיטת צעדים פיקודיים משמעותיים כלפי המפקדים, הקצינים והשוטרים שהיו מעורבים בטיפול בשיחת הטלפון שנתקבלה במוקד 100 של מחוז ש"י, ובמסגרתם אף יודחו מתפקידם כמה קצינים.
הוועדה מצאה כי נפל כשל חמור בהתנהלות אנשי המוקד בכל הנוגע לטיפול בשיחה ובעקבות כך הוחלט על הדחת קצין אגף מבצעים של מחוז ש"י, מפקד מרכז השליטה במחוז ש"י, אחראית המשמרת במוקד ואחראית מוקד 100 במחוז ש"י.
בנוסף, תירשם הערת מפקד לראש ענף המבצעים במחוז ש"י בגין תפקודו הלקוי כמפקד הממונה על מרכז השליטה. הערת מפקד תירשם גם למפקד מרכז השליטה בשל אחריותו הפיקודית על יחידות מרכז השליטה, ועל הכשלים שנפלו בתפקודם, ונקבע כי הוא לא ישמש בתפקיד פיקודי לתקופה בת שלוש שנים.
כמו כן יישקל המשך שירותם במשטרה של אחראי המשמרת במוקד ואחראית מוקד 100 במחוז ש"י, אשר הודחו כאמור מתפקידיהם.
לגבי המוקדן שענה לשיחה, שוטר חובה במחוז ש"י, קבעה הוועדה כי פעל כמצופה ממנו בנסיבות העניין, ולא נמצא כשל בתפקודו.
מפכ"ל המשטרה הדגיש בהחלטתו כי "מדובר בכשל חמור ביותר, הנוגע בטיפול שגוי בקריאת מצוקה של אדם, עת שפנה למוקד 100 של המשטרה, וכשל מסוג זה אסור שיקרה, ואל לנו לעבור עליו לסדר היום. משטרת ישראל אמונה בראש ובראשונה על ביטחון אזרחיה, ובעניין זה מוקד 100 ניצב בקו הקדמי של התודעה הציבורית, ככתובת שאליה הוא פונה עת נקלע למצוקה ובמטרה לקבל מענה במגוון מצבי חירום והצלה. במקום שיש ספק, אין ספק".
דנינו הוסיף כי "אי מתן מענה הולם לקריאת מצוקה של אדם הוא אירוע בלתי נסלח בכל קנה מידה ויש בו כדי לקעקע בסופו של דבר את אמון הציבור במשטרה, שהוא אבן יסוד בפעילות המשטרתית. הווי ידוע, שאין גוף החף מתקלות, וודאי כשמדובר בארגון מסוגה של משטרת ישראל, אשר מתמודדת שעה בשעה עם אתגרים מורכבים ביותר. עם זאת, חוסנה של משטרת ישראל כארגון מקצועי הפועל בשקיפות ואשר מסוגל לבחון את עצמו ולבצע בדק בית, אינו מוטל בספק. נאמן לגישה זו, הנחיתי את חברי הוועדה שלא להסס ולהפוך כל אבן על מנת להגיע לחקר האמת וכך הם פעלו, זאת בגיבוי מלא שלי".