פאקטים ואלכוהול בהברחת ענק • צפו

שני עובדי חברת קבלן בנמל חיפה נעצרו בחשד ששיתפו פעולה עם ימאים רוסים והבריחו בעזרתם סחורה בשווי 100 אלף שקל לארץ • צפו בתיעוד ניסיון ההברחה והמעצר (משטרה)

|
2
| כיכר השבת |

מאות פאקטים של סיגריות בשווי של כ-100 אלף שקל ובקבוקי אלכוהול שרק המס עליהם מגיע ל-15 אלף שקל, נתפסו בנמל חיפה. שני החשודים, עובדי חברת קבלן באחד מרציפי הנמל, נלקחו לבית המשפט ואמש (ראשון) הם שוחררו למעצר בית. לדברי השופט, לא מדובר במקרה חד פעמי. סרטון שנמצא בידי רשות המסים, מתעד את הברחת הפאקטים מהאונייה ואת מעצרם של השניים.

ברשות המסים חושדים כי שני ימאים רוסים קשרו קשר עם שניים מעובדי חברה קבלנית בנמל, כדי להבריח באמצעותם סחורות לישראל. יצוין כי הימאים רשאים לרכוש כמויות גדולות של סיגריות ומשקאות אלכוהוליים בחנויות פטורות ממכס בנמלים.

בהברחת הענק לפני מספר ימים בנמל חיפה, תיעדו עובדי יחידת הסמים והמכס שני עובדים, בני 42 ו-33 תושבי חיפה, כשהם חונים את רכבם בסמוך לספינה שהגיעה מרוסיה, ואוספים קרטוני סיגריות שהושלכו לעברם על ידי ימאים.

בחיפוש שנערך בבתיהם של השניים, התגלו ממצאים נוספים הקושרים אותם להברחות מאוניות נוספות. במקביל, יחידת המכס עיכבה לחקירה את הימאים שהיו על הספינה. "מדובר בחבורה מאורגנת היטב של עובדי קבלן הנותנים שירותי נמל לאוניות", טוענים ברשות המסים, "הם עבדו בשיתוף פעולה עם מעורבים נוספים ואנשי צוות מהאונייה, שרכשו סחורה ב'דיוטי פרי' שבנמל והעבירו אותה באופן בלתי חוקי לעובדים".

לפני חודשיים, נעצרו שני עובדים אחרים בנסיבות דומות החשודים בהברחת סחורה באמצעות שיתוף פעולה עם ימאים, איתם התחלקו ברווחים.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות