באדיבות ד"ר רני פולק
מי אמר שחייבים להסתפק במצות תפוחי אדמה? המתכונים שיעשו לכם פסח שמח. והפעם: גלילוני לדר משמש במילוי גבינת עזים ובזיליקום
מנה: 4 יחידות
3 כפות גבינת עזים חצי קשה
למריחה 5% שומן
3 כפות בזיליקום קצוץ
1 דף לדר משמש ללא סוכר (לא משנה איזה סוג) במידות 15x25 ס"מ.
הוראות הכנה:
בקערה קטנה ערבבו את הגבינה עם הבזיליקום.
פרשו את הלדר על משטח החיתוך ומרחו עליו את המלית בשכבה דקה ואחידה.
גלגלו את הלדר ליצירת גליל דמוי שבלול באורך 25 ס"מ.
צננו את הלדר במקרר כדי לגבש את הגבינה.
חתכו לפרוסות בעובי 1 ס"מ והגישו בטמפרטורת החדר.
טיפ:
מומלץ להשתמש בַקינוחים בגבינות המכילות פחות שומן. אחד התפקידים של השומן בגבינה הוא למצק אותה. יש לזכור שכשעובדים עם גבינות רזות חצי קשות נוצר חום ומכיוון שיש בהן מעט שומן, הן מתרככות וזה מקשה את העבודה איתן.
כדי להחזיר להן את המרקם, החזירו אותן למקרר ל 15- דקות. הקירור ימצק מחדש את הגבינה למרקם שקל לעבוד איתו. לכן כשתסיימו לגלגל את הלדר עם הגבינה, הכניסו את הגליל למקרר להתגבשות. כעבור 15 דקות הוציאו את הגליל, חתכו אותו והמתינו 10 דקות לפני ההגשה, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר.
העלייה הקלה בטמפרטורת הקינוח תיתן לו טעם מתקתק יותר.