ש...לום, איפוא אימא, איזה מתו....קיייי, יו...סי רוצה בממממממ...בה?
אף אחד לא לימד אותנו אך כך, באופן טבעי אנו רגילים לדבר אל תינוקות. מחקר שנערך באוניברסיטת קרנג' ואוניברסיטת וויסקונסין גילה שדיבור כזה, אם כי הוא נעשה בצורה ספונטנית אכן עוזר לתינוקות ללמוד את השפה מהר יותר.
ישנם מספר הבדלים בין שפת דיבור רגילה לשפה תינוקית. שפה תינוקית מאופיינת במשפטים קצרים ופשוטים ובשימוש באוצר מילים בסיסי. גם הטונים בהם אנו מדברים שונה - כאשר מדברים לתינוק משתמשים בדרך כלל בטונים גבוהים יותר ובצליל מתנגן, כמעט שר. האותיות במשפט מבוטאות בצורה מודגשת וברורה מאד.
לטענת החוקרים, תינוקות למדו לדבר מילים במהירות הגדולה בעשרים וחמישה אחוזים כאשר ההורים ביטאו אותן בשפה תינוקית. ישנם הורים הסבורים כי הספונטאניות הזאת מגונה ויש לדבר ולהתייחס אל ילדים כפי שמדברים אל מבוגרים אך מתברר שהצורה הוותיקה יותר יעילה יותר ללימודי שפה.
צורת הדיבור התינוקית ושפת הגוף המוגזמת שבדרך כלל מתלווה אליה, מושכות את תשומת ליבם של הפעוטות, המבנה הפשוט של המשפטים וההיגוי האיטי של המילים מיקל עליהם בלמידת השפה. בכל מקרה, טוענים החוקרים, ילמדו התינוקות לדבר, אך הדיבור התינוקי יזרז את התהליך.
אז, בפעם הבאה שאתם פונים אל התינוקות שלכם, מותחים מילים ומעלים את הטונים, תדעו שהאינסטינקטים ההוריים הטבועים בכם פשוט עובדים!