משרד הרווחה השלים את ההיערכות לקליטת השבים הכוללת מעטפת תמיכה משלב השחרור ועד החזרה לחיים
· עובדים סוציאליים ערוכים לקליטתם של השבים משבי חמאס ונמצאים בקשר עם המשפחות
· לכל משפחה הוצמד עו"ס אישי המלווה את המשפחה וילווה את השב בבואו
· לחטופים שישובו מחכה מעטפת טיפולית וחומרית שכוללת בין היתר סל לסיוע חומרי בסיסי ראשוני
· שלב מעבר: בהתאם לצורך הטיפולי לאחר השחרור מבית החולים תוצע, כשלב ביניים, פתרון דיור זמני לתהליך השיקום הראשוני עם מעטפת מותאמת וליווי של צוות טיפולי
· צוותים מקצועיים שצפויים לפגוש בשבים והשבות עברו תדרוך כיצד לפעול מול נשים, גברים ואבות לילדים
· משרד הרווחה מעמיד לרשות בני משפחות החטופים שיהיו מעוניינים בכך סיוע בהכנה והערכות לקראת חזרת יקיריהן, לרבות התייחסות להיבטים הרגשיים, הנפשיים והפיזיים השונים שבהם יכולים השבים להימצא, עם המלצות
משרד הרווחה גיבש מעטפת טיפולית לכל אחד מהשבים והשבות שתלווה אותם מעתה וכוללת בין היתר סל לסיוע חומרי בסיסי ראשוני, פתרון דיור זמני מלווה במערך מותאם כשלב ביניים לאחר השחרור מבית החולים בהתאם לצורך הטיפולי הנדרש, בליווי של צוות מקצועי. לצד העו"סית תוצמד לכל אחד מהשבים גם אחות מתאמת טיפול בקהילה מקופת החולים שתקשר לכל מערכות הבריאות הרלוונטיות.
תהליך הקליטה אמור להתפרש על פני חמישה שלבים: הכנה המקדימה טרם הקליטה, 24 השעות הראשונות, תקופת השהות בבית החולים, שלב מעבר שנמשך עד חודש ימים, וליווי ארוך טווח.
שלב המעבר – תקופה אפשרית של חודש ימים לכל היותר שתוצע כשלב ביניים לאחר השחרור מבית החולים. המעבר החד מהשבי ולאחריו אשפוז בביה"ח ועד החזרה הביתה יתכן שיצריך שלב ביניים. אי לכך, יציע המשרד אפשרות לשהות בפתרון דיור זמני בליווי מערך תמיכה טיפולי עד למעבר למצב של חיים עצמאיים.
בנוסף: מומחים מטעם משרד הרווחה והביטחון החברתי ומכון חרוב גיבשו תדריכי קליטה לחטופים ולחטופות שישובו המיועדים לקליטת נשים, גברים ואבות, עבור הצוותים המקצועיים שצפויים לפגוש בהם.
התדריכים שהוכנו עבור העובדות הסוציאליות שילוו את המשפחות, מבוססים על ידע שנצבר בתחום הטיפול בטראומה, בין היתר גם מעסקת השחרור הקודמת. המתווה נועד להכין את הצוותים הטיפוליים המלווים למצבים של פגיעות פיזיות ונפשיות שונות.
אבות שחזרו מהשבי: בתדרוך אנשי המקצועי ניתנה תשומת לב מיוחדת למצבם של האבות, בהם גם אבות שכולים שאיבדו ילד טרם נלקחו בשבי, ביניהם גם כאלו שהיו עדים לרצח בני משפחתם, ואחרים ששהו בשבי בלי לדעת מה עלה בגורל ילדיהם. לחלק מהאבות ממתינים ילדים בארץ שבעצמם חוו טראומה ב-7 באוקטובר ואף היו בשבי, כמו גם בנות זוג. הליווי הטיפולי אמור לסייע לשבים ולבני משפחתם לעבד את הטראומה ולסייע גם בחיזוק הקשרים המשפחתיים.