לפי החלטת היועמ"שית 

רשמית: המדינה מפסיקה סבסוד מעונות לאברכים בגיל גיוס

מוקדם יותר, התפרסמה הודעה מטעם משרד העבודה, על הפסקת מימון הסבסוד למעונות לילדי אברכים הנמצאים בגיל חייבי גיוס | "בהתאם להנחיית היועמ"שית, הסבסוד יותנה בעמידה בתבחינים" (חרדים, פוליטי)

| כיכר השבת |
אברכים לומדים בכולל. ארכיון (צילום: יוסי זליגר, פלאש 90)

ברקע הדיוניים המתקיימים בימים אלו בוועדת החו"ב בכנסת, מוקדם יותר היום (שלישי), התפרסמה הודעה מטעם משרד העבודה, המודיעה על הפסקת מימון הסבסוד למעונות האברכים.

על פי ההודעה: "בהתאם להנחיית משרד המשפטים והיועצת המשפטית לממשלה, החל מהראשון לחודש הקרוב, הזכאות לקבלת סבסוד בשכר הלימוד של הורים לפעוטות במעונות היום המסובסדים, תותנה בעמידה בתבחינים".

על פי הכללים שפורסמו, הסבסוד יחולק למי שנולד ביום 16.7.1997 או לפניו, מי שהשלים שירות ביטחון סדיר או הורים המצויים במהלך שירותם הצבאי, ומי שקיבל פטור באופן פרטני משירות ביטחון.

ההודעה של משרד העבודה מגיעה לאחר מאמצים של השר יואב בן צור לדחות את הגזירה, שתיפגע בנשות האברכים העובדות.

אך למרות המאמצים, ולאחר מספר דיונים עם היועמ"שית, הודיעה בהרב מיארה שלא יהיה ניתן להאריך את הסבסוד, מעבר ליום ראשון הקרוב.

בימים האחרונים נסה ח"כ אייכלר, להמשיך לקדם את חוק המעונות בכנסת, אך לטענת גורמים המעורים בפרטים, הוא לא קיבל את הגיבוי מכלל חברי הכנסת, כאשר חלקם טוענים כי לא נכון כרגע, להעלות את החוק, שיביא פתרון חלקי למצב, אלא כדי להתמקד בחקיקת חוק הגיוס, במקום להדביק 'פלסטרים'.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות