וידאו בלעדי

יאלילי, טסה, ורדיגר: פריד מדבר על הכל

ענק הזמר החסידי, ר' אברהם פריד, מדבר על הכל בראיון מיוחד, לרגל הוצאת הדיסק החדש. הוא מתייחס לשמועות על פרישתו של הקולגה מרדכי בן-דוד, עוקץ את הקליפים של הזמרים החדשים העוסקים בפיגועים, לא שוכח את הלהיט "יאלילי", ומסכם 30 שנה: "אני עובד באינטנסיוביות וקשה לי. אני עייף" (שירים)

|
30
| כיכר השבת |

ענק הזמר החסידי של כל הזמנים, ר' אברהם פריד, מדבר על הכל בראיון מיוחד למנחם טוקר בגלי ישראל, לרגל הוצאת הדיסק החדש שלו 'לראות את מלכינו'.

בראיון הוא מתייחס לשמועות על פרישתו של הקולגה מרדכי בן-דוד ("אני בטוח שמרדכי בן-דוד לא יפרוש. אסור לנו. אנחנו משפיעים על הצעירים על-ידי המוסיקה"), עוקץ את הקליפים של הזמרים החדשים העוסקים בפיגועים ואירועי-דם למיניהם ("אני לא מנצל טרור ודם לטובת השירים שלי") ולא שוכח את הלהיט "יאלילי" שהוציאו חב"דניקים קרובי משפחתו ("הלוואי שהייתי יכול לשיר כמו 'יאלילי'. קל מאוד, אבל אני לא אזוז מהמסגרת שלי - מוסיקה ונשמה יהודית").

בפעם הראשונה מתייחס פריד לאפשרות שאחד מילדיו יהפוך לזמר ("אני לא מאחל לילדיי בשום אופן להיות זמר") וגם מדבר על חיי המשפחה בצל הזמר הגדול ("אני מפספס הרבה משפחתיות בשל הקריירה, לפעמים הכל מתנגש ואני נאלץ לשמוע בטלפון את הילד מסיים בחינות ולימודים במקום להיות איתו, וזה עצוב").

ויש גם קושי ועייפות ("החלק הקשה בקריירה זה המרחק מהבית, אני לאחרונה עובד באינטנסיוביות וקשה לי. אני עייף מאוד").

"אין מחילה להורדות"

פריד לא נח לרגע ("אני עובד במקביל על 4 אלבומים חדשים: חב"ד, אידיש, אנגלית וישראלי") ומפרגן גם לאחרים ("אני כל הזמן מאזין למוסיקה כדי להיות מעודכן, למידד טסה, חיים ישראל, יומי, שרגי. שוואקי, היום השמיני (האחיינים מיאלילי), וכמובן מרדכי בן דוד").

בראיון הנרחב לטוקר, פריד מזהיר כי "אין מחילה להורדות" ולראשונה מדבר על הפאשלה בהופעה באוסטרליה כשקולו נהיה צרוד ("כעבור חצי שנה עמד במילה ובא במיוחד מאמריקה לשיר להם שוב כפיצוי").

אז מה הסוד של פריד? "30 שנה אני שורד כי אני עושה את זה מהלב ונשאר במסגרת היהודית", הוא אומר.

ולמה יוסי גרין לא באלבום החדש? "חייג אליו ותבדוק", משיב פריד, אבל אם אתם רוצים לדעת את התשובה האמיתית - כנסו לראיון המלא.

צוות 'כיכר השבת' תיעד חלק מהראיון בוידאו, את השאר תאזינו בקבצי האודיו המצורפים לכתבה.

(צילום וידאו: מנדי לואיס, אין אישור להשתמש בוידאו ללא היתר)

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

30 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

12
איפה???????ומה הוא אמר עליו??
יוסי
11
שמעתם האלטרנטיבה של הילדים אם הם לא זמרים זה לא ללמוד תורה אלא שליחות באיזה חור בעולם בושה וחרפה
אריה
בנתיים כל הבחורים במשפחתי ובסבבתי תלמידי חכמים שהלוואי כל הבחורים הליטאים ילמדו מהם איך ללמוד. לא לומדים בשביל דירה ואפילו לא בשביל גן - עדן, לומדים כדי להתחבר לקב"ה, שמבואר בתניא שע"י לימוד התורה האדם פשוט 'מחבק את המלך' כי התורה והמצוות הם כביכול הלבושים של המלך. ומשתדלים ללמוד לשם שמיים, בנתיי
חב"דצקער
10
מוסיקה יהודית במיטבה
מאזין הדוק
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות